0

לייקים

מתכונים מבית חלי ממן – כשרים לפסח

באדיבות חלי ממן מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא

שתפו:

מתכונים מבית חלי ממן – כשרים לפסח

באדיבות חלי ממן מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא

שתפו:

קציצות עוף וכרישה
באדיבות חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים:
 1/2 ק"ג עוף טוחון
 שן שום כתושה
 400 גרם כרישה (כ4 כרישות בגודל בינוני, החלק הלבן)
 1/4 כוס פירורי קמח מצה
 ביצה
 1 כף שמן זית
 1/4 כפית כורכום
 מלח
 פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מחממים את כף השמן במחבת עם שן שום כתושה.  פורסים את הכרישה
לפרוסות דקות ומטגנים בשמן עד שהיא מתרככת ומזהיבה.
טוחנים במעבד מזון את הכרישה המטוגנת ומוסיפים את חזה העוף הטחון,
פירורי מצה, ביצה ותבלינים לפי הטעם.  מערבבים עד שנוצרת תערובת
אחידה.  מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות על מצב גריל.  מפרדים תבנית תנור בנייר אפייה
ומרססים בתרסיס שמן.  יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות (כ-15 קציצות) 
ומניחים על התבנית עם רווחים.  מרססים את הקציצות עם ספריי שמן
ומכניסים לתנור ל- 10 דקות.  הופכים לצד השני וצולים עוד כ- 10 דקות.

סלט מנגולד

מרכיבים:
 חבילת עלי מנגולד (עלי סלק) ללא החלק הלבן, שטופים ופרוסים לרצועות
דקות
 בצל גדול קצוץ
 כוס גרגרי חומוס מבושלים
 מיץ מלימון אחד
 כפית שמן זית (לא חובה)
 מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
חולטים אל עלי המנגולד במים רותחים כ- 3 דקות. מטגנים את הבצל עד
להזהבה עם מעט תרסיס שמן. מוסיפים לסיר עם הבצל את המנגולד ואת
החומוס, ומבשלים כמה דקות עד לאידוי הנוזלים. מתבלים בשמן זית (לא
חובה), מלח, פלפל ולימון.  מתקנים תיבול לפי הצורך. ניתן להגיש חמים או
פושר.

פשטידת חמשת הבצלים

מרכיבים:
 2 בצל סגול פרוס
 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן, פרוס)
 8 גבעולי בצל ירוק קצוץ
 צרור עירית קצוצה
 250 גר' גבינה לבנה 5% או קוטג'
 1/3 גביע יוגורט טבעי 1.5% שומן
 4 ביצים
 4 כפות קמח מצה
 2 בצל יבש פרוס
 1 כפית אבקת אפייה
 מלח, פלפל שחור
 כף חרדל
 כף שמן
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.  מטגנים או מאדים במחבת גדולה עם כף שמן  את
הבצל היבש, הבצל הסגול והכרישה במשך כ- 10 דקות.  מערבבים מדי פעם. 
מוסיפים את העירית ואת הבצל הירוק ומטגנים כ- 5 דקות.  מוספים קמח,
אבקת אפייה וחרדל ומטגנים כ- 3 דקות.  מסירים מהאש.
מצננים מעט, מוסיפים את הביצים ואת הגבינות ומתבלים.  יוצקים את הבלילה
לתבנית ואופים כ- 45 דקות, עד להזהבה.

לזניה לפסח

מרכיבים:
לרוטב
 מלח, פלפל לבן
 1 כוס מים רותחים
 2 כפות רסק עגבניות
 שן שום כתושה
 4 עגבניות מקולפות ומגוררות
 1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק
 1 בצל גדול קצוץ דק
למילוי
 4 מצות מלאות
 גביע קוטג' 5%
 ביצה
 1/3 כוס חלב
 1/3 כוס פתיתי עמק (60 גרם) לפיזור מעל הלזניה
אופן הכנה:
להכנת הרוטב:  מאדים את הבצל בתרסיס שמן עד שהוא הופך
לשקוף. מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ ומאדים עוד כחמש דקות. מוסיפים
את העגבניות, את רסק העגבניות, את השום הכתוש, את התבלינים ואת המים
הרותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.  מניחים מעט להצטנן.
הכנת המילוי: מערבבים את הקוטג' עם הביצה והחלב.
לוקחים תבנית חסינת אש שהגודל שלה מתאים למצה שלמה. שופכים חמישית
מרוטב העגבניות בתחתית התבנית ומניחים מעליו את המצה הראשונה. מעל
המצה מפזרים חמישית מרוב העגבניות ושליש מתערבות הקוטג' ומכסים
במצה השנייה. מרכיבים את  שתי המצות האחרון באופן זהה (רוטב עגבניות,
תערובת קוטג' ומצה).  על המצה העליונה מורחים את חמישית הרוב שנשאר
ומפזרים את הגבינה המגוררת.
אופים בתנור בחום בינוני כ- 20 דקות.

חלק מהמתכונים מיועדים לאוכלי קטניות

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים