כדי שתוכלו ליצור עם ממרחי 'השחר העולה' גם חוויות מתוקות, הבאנו לכם מתכון שילדים אוהבים במיוחד, וגם מבוגרים:
בראוניס עם עדשים צבעוניות – מצרכים: 400 גרם ממרח השחר העולה | 250 גרם חמאה | 1 / 2 2 ( 500 גרם) כוסות סוכר | 6 ביצים 3 כפות אבקת קקאו 1 כוס ( 140 גרם) קמח 1/ 2 כוס סוכריות עדשים קטנות
אופן הכנה:
- ממיסים בהדרגה, במיקרוגל, את הממרח, החמאה והסוכר. מערבבים לקרם חלק ומבריק.
- מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
- מנפים לקערה את הקמח ואבקת הקקאו ומערבבים בתנועות קיפול לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־ 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־ 170 מעלות.
- מוציאים, מפזרים את סוכריות העדשים ואופים עוד כ־ 12 דקות (להיזהר מאפיית יתר, הבראוניס צריכים להיות רכים).
- מוציאים, מצננים, חותכים לקוביות ומגישים.
מתכון: עמית דונסקוי.