כשדצמבר בפתח ועימו הגשם והקור, זה הזמן לציין את יום התה הבינלאומי החל מידי שנה ב – 15
לדצמבר.
תה המאצ'ה היפני הפך לאחרונה לטרנד שכבש את המערב, בזכות הסגולות הידועות ויתרונותיו
הבריאותיים בהיותו: עשיר בנוגדי חמצון וחומצות אמינו, מסייע בהפחתת הכולסטרול הרע, מזרז
חילוף חומרים ואפילו מרגיע! – כל מה שצריך על מנת לעבור את החורף בשלום.
מומחי המזון של "22 קרבון – 22 Carbon ", מבית אירני סחר, שהשיקה בישראל משקה מאצ'ה
טבעי, העשוי מ-100% אבקת תה ירוק יפני מסורתי, ממליצים לאמץ בחורף , לפחות פעם אחת
ביום, באופן קבוע – כוס מאצה חם, טעים, בריא, קל להכנה ומתאים גם לאירוח בבית.
מתכון להכנת מאצ'ה לאטה:
- חצי כפית אבקת תה מאצ'ה Heapwell
- ¼ כוס מים רותחים.
- ½ כוס חלב חם/חלב שקדים חם.
- 1 כפית סוכר או דבש או כל ממתיק כלשהו.
אופן הכנה: - מוסיפים את אבקת המאצ'ה לכוס.
- מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב כחצי דקה.
- מערבבים במהירות לקבלת מרקם מוקצף. (אפשר גם להשתמש במטרפה קטנה).
- מוסיפים בנדיבות את החלב החם/חלב השקדים החם.
- מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
ניתן לרכוש באתר האונליין Carbon 22.