0

לייקים

מתכוני בריאות לפסח

באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

שתפו:
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter

מתכוני בריאות לפסח

באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

שתפו:
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter

כתף טלה עם שום ורוזמרין מוגש עם ירקות צרובים

מרכיבים:
לכתף טלה
1 כתף טלה שלמה במשקל של 2 ק"ג בערך
8 שיני שום קלופות
4 כפות שמן זית
4 ענפי רוזמרין
1 כפית צ'ילי יבש גרוס
2 כפיות מלח ים גס
לירקות הצרובים
ספריי שמן לריסוס הירקות
1 גזר מקולף וחתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך לטבעות בעובי של 1 ס"מ
1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות
15 פטריות שמפיניון שלמות
1 בצל סגול מקולף וחתוך לשישיות
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מתבלים את כל הירקות ואופים כ- 10
דקות או עד שהם מזהיבים.
להכנת הבשר מחממים תנור לחום של 180 מעלות. דוקרים את הבשר בסכין
קטנה ומחדירים את השום לחורים שנוצרו. מתבלים את הנתח במלח גס, פלפל
גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי תבנית אפייה, צולים במשך שעה וחצי. אם הנתח
מקבל צבע יפה לפני שעבר הזמן יש להנמיך את החום ל 165 מעלות ולהמשיך
בצלייה. נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומניחים על השפתיים-
כשמרגישים שהמזלג מעט חם זה אומר שהנתח מוכן ושהוא חם יותר מ- 40
מעלות מבפנים. אם מכינים את הבשר כמה שעות לפני הארוחה יש לעטוף את
הנתח בנייר אפייה ובנייר אלומיניום ולהכניס חזרה לתנור, בחום של 150
מעלות, עד לארוחה. לאחר שהירקות צלויים מסדרים אותם בכלי הגשה,
ומעליהם מניחים את נתח הבשר בשלמותו.
המתכון מכיל 10 מנות,

לזניה לפסח

מרכיבים:
למילוי
מלח, פלפל לבן
1 כוס מים רותחים
2 כפות רסק עגבניות
שן שום כתושה
4 עגבניות מקולפות ומגוררות
1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק
1 בצל גדול קצוץ דק
לרוטב
4 מצות מלאות
גביע קוטג' 5%
ביצה
1/3 כוס חלב
1/3 כוס פתיתי עמק (60 גרם)
אופן הכנה:
להכנת הרוטב:  מאדים את הבצל בתרסיס שמן עד שהוא הופך
לשקוף. מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ ומאדים עוד כחמש דקות. מוסיפים
את העגבניות, את רסק העגבניות, את השום הכתוש, את התבלינים ואת המים
הרותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.  מניחים מעט להצטנן.
מערבבים את הקוטג' עם הביצה והחלב.
לוקחים תבנית חסינת אש שהגודל שלה מתאים למצה שלמה. שופכים חמישית
מרוטב העגבניות בתחתית התבנית ומניחים מעליו את המצה הראשונה. מעל
המצה מפזרים חמישית מרוב העגבניות ושליש מתערבות הקוטג' ומכסים
במצה השנייה. מרכיבים את  שתי המצות האחרון באופן זהה (רוטב עגבניות,
תערובת קוטג' ומצה).  על המצה העליונה מורחים את חמישית הרוב שנשאר
ומפזרים את הגבינה המגוררת.
אופים בתנור בחום בינוני כ- 20 דקות.

כרוב מאודה

מרכיבים:
ראש כרוב לבן בינוני, חתוך לרצועות
בצל גדול
קמח
קופסא קטנה של רסק עגבניות
מים
ממתיק מלאכותי
עלי דפנה
אבקת מרק בטעם עוף
פלפל ומלח לפי הטעם
אופן הכנה:
מטגנים בצל עם כף שמן. מוסיפים את הכרוב ומאדים. מוסיפים כוס מים ואת
כל התבלינים פרט לקמח, לרסק וללימון. מבשלים חצי שעה על אש קטנה
ומערבבים מדי פעם. לקראת הסוף מוסיפים את הרסק, הלימון והקמח, בוחשים
היטב עד לרתיחה.

דוסיז ברשתות החברתיות

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים
קהילה