0

לייקים

מקבץ מתכונים לקראת חג הפסח באדיבות 'סולתם'.

מתכון מאת: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל

שתפו:

מקבץ מתכונים לקראת חג הפסח באדיבות 'סולתם'.

מתכון מאת: מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל

שתפו:

רוסט שייטל עם סלקים צבעוניים

רשימת חומרים לסוטאז׳ בקוטר 32 ס״מ:
נתח שייטל במשקל של כ-3 ק״ג – נקי וקשור לרולדה עבה (לבקש מהקצב)
שמן זית לתיבול
מלח אטלנטי גם
פלפל שחור גרוס
½ כפית צ׳ילי גרוס
1 כף זרעי כוסברה כתושים
2 כפות אבקת שום יבש
לסלקים:
2 קילו סלקים צבעוניים
אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הנתח בשמן זית, מערבבים את כל התבלינים ומתבלים את הנתח מכל הצדדים.
  2. מחממים סוטאז׳ על להבת הגז, יוצקים מעט שמן זית.
  3. סוגרים את הנתח מכל הצדדים עד שמשחים מאוד.
  4. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
  5. צולים במשך כשעה וחצי. (החישוב הוא 30 דקות ל-1 קילוגרם בשר).
  6. בינתיים צולים את הסלקים:
    מסדרים את הסלקים על תבנית תנור וצולים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-40 דקות,
    עד שמתרככים, תלוי בגודל.
  7. בעזרת חוד סכין קטנה מקלפים את הקליפה, חוצים את הסלקים לחצאים/רבעים, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
  8. מסדרים

תפוחי אדמה צלויים

רשימת חומרים למחבת בקוטר 26 ס"מ:
6 יח׳ תפוח אדמה מסוג דזירה שטופים בקליפתם (עם קליפה וורודה)
½ כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כמה ענפי תימין
אופן ההכנה:
בעזרת מנדולינה פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות.
מסדרים את תפוחי האדמה במחבת בצורת רעפים.
מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מפזרים מעל עליי תימין.
מכסים בנייר אלומיניום וצולים בתנור בחום גבוה, 200 מעלות במשך כ-30 דקות.
מסירים את היריעה וצולים עד שמשחים.

מרק עוף עם קניידלך שקדים ועשבי תיבול

רשימת חומרים ל-10 מנות:
למרק:
1 קילו גרונות עוף
2 כרעי עוף
1 כף שמן
3 יח׳ בצל מקולף וחתוך לרבעים
2 יח׳ כרישה חתוכה לארבע
6 גזרים מקולפים וחתוכים כל אחד ל-3
2 ענפי סלרי קצוצים
4 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצי
3 גבעולי שמיר
3 גבעולי פטרוזיליה
מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקניידלך:
1 ורבע כוס קמח מצה 
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם 
פלפל לבן לפי הטעם
1 כף שמן 
כוס וחצי מים רותחים 
2 ביצים טרופות 
1/2 כוס שקדים טחנים
אופן ההכנה:

  1. לקניידלך: מערבבים קמח  מצה עם מלח, פלפל שחור ופלפל לבן. מערבבים את השמן עם המים, יוצקים על הקמח
    המתובל ומערבבים. 
  2. מוסיפים את הביצים, השקדים ומערבבים היטב. מצננים במקרר במשך שעה לפחות. 
  3. מרטיבים את הידיים יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז .
  4. מרתיחים מים ממולחים בסיר גדול ומבשלים את הכדורים ברתיחה עדינה במשך כ 8 דקות. מסננים בעזרת כף מחוררת
    ומעבירים לקערה.
  5. למרק: מחממים סיר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפלים ומשחימים יחד עם הגרונות מכל הצדדים.
  6. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.
  7. לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי וגזר.
  8. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים, שורש, פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
  10. מתקנים תיבול.
  11. מגישים שניים/שלושה קניידלך במנת מרק.

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים