אז איך מכינים להם את הכריך הכי מדליק שיהיה גם בריא וגם טעים? להלן טיפים של חברת זוגלובק לקראת תחילת הלימודים
- כדאי להכין את הכריך מלחם או מלחמנייה מקמח מלא. הם משביעים יותר בהשוואה לקמח לבן, מפעילים את מערכת העיכול, ושומרים על איזון של רמות הכולסטרול והסוכר בדם.
- בין שתי הפרוסות חשוב להכניס חלבון. פסטרמה זוגלובק היא אפשרות מצוינת, משום שהיא עשויה מנתח של חזה הודו. בנוסף, פסטרמה היא מאכל דל קלוריות (כ-20 קלוריות לפרוסה במשקל 20 גרם), דל שומן (1%-2% שומן) ודל כולסטרול, ועשירה בחלבון איכותי ממקור בשרי. אפשרויות אחרות לכריך הן טונה, ממרח חומוס, טחינה, וביצה קשה.
- מומלץ להוסיף ירק – כל מה שהילד אוהב ומוכן לאכול. כדאי מאוד שהירק יגיע כבר חתוך ונוח לאכילה, ולשם כך, רצוי לבחור ירקות קשים כמו מלפפון, גזר, קולרבי וכו'. מסתבר שדווקא ילדים שמביאים ירקות לבית הספר, מספרים איך כל החברים אוהבים לנשנש את החטיף הבריא.
- הכריך הזה יהווה תחרות מצוינת למה שמוצע לתלמידים למכירה בקפיטריות. שם מוצאים הילדים בעיקר טוסטים עמוסי גבינה צהובה או פיתות עם שניצל מטוגן.
- את מי שמעדיף לוותר על הכריך, כי "לחם זה משמין", אפשר לצייד בקופסת פסטרמה או חזה בקר זוגלובק מסדרת "דק דק דק" (רק 150 קלוריות דלות שומן ומשביעות) בתוספת ירקות חתוכים. את הארוחה הזאת אף אחד לא יחזיר הביתה!
- לבני נוער, הנשארים שעות ארוכות בבית הספר, כדאי להוסיף עוד כריך לשעות הצהריים. דווקא בשעות אלה, כשהעייפות משתלטת, חשוב לתת לגוף זריקת אנרגיה. אם הכריך של הבוקר הכיל גבינה או חומוס, יכול הכריך של הצהריים להכיל פסטרמה מסוגים שונים ובטעמים שונים, מלווה בחומוס או מיונז ובירקות.
- לארוחות ביניים רצוי להוסיף גם פירות, שיוסיפו המון בריאות וויטמינים.