לביבות תפוחי אדמה מועשרות בחלבון
לרגל חג השבועות, מציעה חברת הרבלייף ארוחה קלילה מועשרת בחלבון המשתלבת
מצוין עם גבינות ומטבלי גבינה: לביבות תפוחי אדמה מועשרות בחלבון, מתוך ספר
מתכוני הבריאות של חברת הרבלייף: "מבשלים דרך חיים", הכולל כ-80 מתכונים
מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
לביבות תפוח אדמה
15 לביבות
רכיבים:
2 תפוחי אדמה (200 גרם), מקולפים
2 גזרים (150 גרם), מקולפים
1 קישוא (200 גרם)
1 בצל, קצוץ או מגורר בפומפייה
1 כף מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף
1 כף מדידה אבקת חלבון
1 ביצה
2 כפות כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
2 כפיות בהרט
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
ספריי שמן זית
אופן הכנה
- מגוררים את תפוחי האדמה, הגזרים והקישוא בפומפייה, סוחטים מנוזלים ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הבצל, ביצה, כוסברה (או פטרוזיליה), אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף
ובהרט ומערבבים לתערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. - מרססים שמן זית על מחבת ומחממים מעל אש בינונית. כשהשמן חם, מניחים בעזרת כף לביבות
ומטגנים 4-5
דקות מכל צד, עד להזהבה.
ערכים תזונתיים ליחידה אחת:
קק"ל | חלבון, גרם | פחמימה, גרם | שומן, גרם |
39 | 1.3 | 6.2 | 1.1 |