ואומרת תמר ידין: " לחומוס ביתי יתרונות תזונתיים רבים. הוא עשיר בשומנים טובים, העוזרים לשמור על
הבריאים ומותירים אותנו שבעים לאורך זמן. בשונה מהחומוס הקנוי, אין בו חומרים משמרים או
עודפי סוכר והוא מלא בחלבון ובוויטמינים בריאים. למקסום האפקט הבריאותי, מומלץ להגישו
כמטבל לצד ירקות חיים במגוון הצבעים או עם פיתות מכוסמין."
מצרכים: (10 מנות)
4 כוסות גרגרי חומוס יבש (עדיף מבחינת ערכים תזונתיים על חומוס קפוא או משומר)
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
6 כפות שמן זית (כרבע כוס)
2 שיני שום קלופות
לתבלון: מלח ופלפל שחור טחון, כף כמון או פפריקה מתוקה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
הכנה:
- להשרות את גרגרי החומוס בקערה עם מים למשך הלילה.
- סננו את המים ובשלו בסיר עם מים למשך כשעה, עד שהגרגרים מתרככים.
- מכניסים מעבד מזון את כל רכיבי החומוס: שיני השום, שמן הזית, הלימון, הטחינה וגרגרי
החומוס – הכל פרט לעלי הפטרוזיליה והתחילו לערבל את הרכיבים עד יצירת מחית חלקה. - הוסיפו תבלינים לפי הצורך ופזרו את עלי הפטרוזיליה.
ערכים תזונתיים: (למנה)
קלוריות: 200 קק"ל
חלבון: 8 גר'
שומן: 12 גר'
פחמימה: 16 גר'