צ'ילי מקסיקני עם אורז כרובית, ללא גלוטן
מתכון עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי
פחמימה באדיבות 'סולתם'. צילום עדי גבירצמן – התפריט
צ'ילי מקסיקני, הידוע בכינויו צ'ילי קון קרנה, הוא מאכל פופולרי במטבח המקסיקני
וגם צבר פופולריות ברחבי העולם. זהו תבשיל טעים ובריא עשוי פלפל צ'ילי, בשר
ומרכיבים שונים אחרים.
צ'ילי מקסיקני מבושל בדרך כלל בסיר או בסיר איטי, מה שמאפשר לטעמים
להתמזג יחד במשך זמן. הוא מוגש לרוב עם אורז, טורטיות או לחם וכאן בגירסה
ללא גלוטן עם אורז כרובית.
מצרכים
1 בצל לבן, קצוץ בינוני
2 עלי סלרי קצוצים גס
1 פלפל ירוק, קצוץ
1 פלפל אדום, קצוץ
2 שיני שום כתושות
900 גרם בקר טחון
2 כפיות אבקת צ'ילי
2 כפיות תבלין אורגנו
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח/פלפל, לפי הטעם
480 מ"ל ציר עוף/בקר
1-2 כפות רסק עגבניות ללת"ס
שמן זית לטיגון
לקישוט/הגשה : עירית או בצל ירוק , אבוקדו פרוס
אופן ההכנה:
- בסיר חצי עמוק מעל אש בינונית לחמם שמן זית ולטגן בצל עד לשקיפות.
- להוסיף לסיר סלרי, פלפל אדום ופלפל ירוק ולהמשיך לבשל ביחד 6-7 דק',
עד לריכוך קל של הירקות. - להוסיף לסיר את השום ולהמשיך לבשל ביחד עוד דקה.
- להוסיף לסיר את הבשר (אם יותר נוח אפשר להוציא בזמן הזה את הירקות
לצלחת בצד) ולבשל את הבשר עד להשחמה ועד שלא נשארים כמעט
נוזלים בסיר. - במידה והוצאתם את הירקות מהסיר, זה הזמן להחזיר אותם לסיר ולהוסיף
את התיבול. לערבב היטב. - להוסיף לסיר את הציר עוף/בקר ואת הרסק עגבניות, לערבב היטב ולבשל
על אש נמוכה במשך חצי שעה לפחות. - להגיש חם עם תוספת של אבוקדו פרוס ועירית קצוצה.