הנטייה של כולנו לחשוב כי החלל הכי חשוב בבית הוא "הסלון", מקום המפגש
וההתכנסות המשפחתי. בשנים האחרונות תפס המטבח מקום של כבוד בסדר
העדיפויות של המשפחה הישראלית. עם טרנד תכניות הבישול, הבשלנים
ברשתות החברתיות והאירוח השיתופי – עבר המטבח שינויים רבים ופרץ את
גבולות הבישול שהיו עד כה מטרתו העיקרית. כיום, המטבח הוא ללא ספק, לב
הבית, ומהווה את מרכז העניינים, לכן כשמעצבים את המטבח חשוב לרדת
לפרטים הקטנים מסוג הכיור ועד לחיפוי הקירות.
"בכל מה שקשור לחיפוי הקירות שמסביב למטבח, חשוב לבחור בחומרים
פרקטיים, שאינם רגישים לחומרי ניקוי ומאפשרים הסרת לכלוך בקלות. מטבח
נקי ומסודר, ללא נתזי שומן ולכלוכים אחרים, שתמיד מוכן לאירוח, עושה רושם
טוב ותורם למראה הכללי של הבית", מסבירה מיכל נוף, מנהלת השיווק של
'זהבי עצמון'.
כיום, ניתן לראות אריחים השואבים את השראתם מאבן צרפתית עתיקה
ממוחזרת, אשר הזמן הותיר בה את חותמו. השראה המביאה לחיים את האבן
המסורתית תוך התאמה לעיצוב המודרני ומציעה פרשנות עכשווית לשילוב
מראה הטבע במטבח.
בזכות טכנולוגיות מתקדמות, החיפויים במטבח עמידים ואינם סופגים לכלוך
ושומנים, הם קלים לניקוי ולתחזוקה ובאמצעות ניגוב פשוט הם יראו נקיים מכל
כתם או טיפת שומן. עמידות האריחים לאורך זמן והעיצוב הייחודי, משלב בין
פונקציונליות של המטבח והמראה שלו ומתאים לאורח החיים העכשווי.
"כיום ניתן לראות שילובים חדשניים של גוונים מודרניים, פיתוחים של חיתוכים
וליטושים, שילובי חומרים כמו פליז ומתכות נוספות לצד העץ, המשדרגים כל
מטבח ומאפשרים משחק מעניין של ישן וחדש". מוסיפה נוף.
"בנוסף לעיצובו של המטבח, יש לשים דגש על היותו גם פרקטי וגם נוח
לעבודה." מסבירה מיכל נוף ומוסיפה טיפ חשוב: "כמו בסביבת עבודה, כל
סנטימטר של שטח במטבח הוא בעל ערך רב וצריך לקחת בחשבון את היתרון.
לכן, נצלו את המרחב האנכי שלכם על ידי הוספת מדפים או ארונות עד לגובה
התקרה. בארונות הגבוהים אחסנו סירים וכלי הגשה בהם אתם משתמשים
לעיתים רחוקות. הוסיפו מדף על מנת לתלות סירים ומחבתות גדולים יותר. כך
גם חוסכים מקום וגם קל להגיע אליהם בעת הצורך."