מתכון אנטיפסטי דלעת
מרכיבים
קילו וחצי דלעת פרוסה לפרוסות דקות
מעט מלח
מעט קינמון
שן שום פרוסה
1/2 כפית פפריקה
כפית אורגנו
תרסיס שמן
מיץ סחוט מחצי לימון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-220 מעלות
שמים את פרוסות הדלעת בקערה גדולה ומרססים בתרסיס שמן
מערבבים את כל התבלינים עם פרוסות הדלעת באופן אחיד
מסדרים בתבנית מתאימה (אפשר בחפיפה חלקית) ואופים עד שפרוסות הדלעת רכות
ומשחימות קלות
גרטאן בטטות ודלעת
מרכיבים:
2 בטטות בינוניות קלופות
300 גרם דלעת
חצי מיכל שמנת לבישול 9%
שליש כוס חלב
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
שן שום קטנה
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל
אופן הכנה:
קולפים את הבטטות והדלעת וחותכים לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון(
מערבבים את השמנת עם החלב. מוסיפים את התבלינים ושן שום
כתושה. מתקנים תיבול לפי הטעם.
מערבבים בעדינות עם הידיים את פרוסות הבטטות והדלעת עם
הרוטב. שומרים מעט מהרוטב בצד. מסדרים בתבנית אפיה, יוצקים את הרוטב
ששמרנו בצד. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה. מכסים את התבנית עם נייר
אלומיניום. אופים בחום בינוני גבוה כחצי שעה מכוסה. מסירים את נייר
האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות להזהבה
סלט דלעת וטחינה
מרכיבים:
500 גרם דלעת לפני בישול
רבע כוס טחינה מלאה גולמית מהולה ברבע כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
שן שום כתושה, לימון
אופן הכנה: מבשלים את הדלעת, מקררים ומועכים במזלג.
מערבבים היטב עם הטחינה.
מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, מעט שום כתוש ולימון.