משהו שכולם יבקשו את המתכון! סופגניות שלא יפסיקו לגרוף מחמאות.
הסיפור מאחורי המתכון
את המתכון קיבלנו מהשף אדי אלבצ'י שמתמחה במוצרי וניל טבעי. בשנים האחרונות השף מייבא לארץ מוצרי וניל טבעי כמו מקלות וניל, תמציות וניל ועוד תחת המותג פלאניפוליה.
טעם הוניל הטבעי שונה מאוד מהוניל שאתם קונים בסופר והוא אמר לנו שהמתכון שלו לסופגניות לחנוכה, מפיק סופגניות הטעם מדהים שמאפיל על כל סופגניה אחרת.
את מוצרי הוניל ניתן לרכוש באתר שלו
והנה המתכון ל28 סופגניות אישיות לפניכם:
המוצרים
- 40 גרם שמרים טריים או יבשים
- 270 גרם חלב או מים (פרווה)
- 150 גרם סוכר
- 90 גרם חלמונים (צהוב)
- 750 גרם קמח
- כפית מחית וניל פלאניפוליה
- 110 גרם חמאה או מרגרינה (פרווה)
- 10 גרם מלח
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר בעזרת וו הלישה שופכים את המצרכים בסדר הבא:
שמרים, חלב, קמח, סוכר, מלח, מחית הוניל, חלמונים ואת החמאה. - לשים במהירות בינונית כ 8 דקות על שהבצק ניהיה חלק ורך והוא מתנתק מהדפנות
- מעבירים להתפחה של כשעה.
- בנתיים, חותכים ניירות אפייה לריבועים שווים של 7×7 ס"מ (כ 30 ניירות)
- מוציאים את האוויר מהבצק, ומחלקים אותו לכדורים יפים שווים של כ 50 גרם.
- מניחים את הכדורים על ריבועי ניירות האפייה שחתכנו מראש ומעבירים למגש מכוסה במגבת להתפחה נוספת של כשעה עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
- מחממים סיר טיגון עם ליטר שמן לטמפרטורה של 160 מעלות (בעזרת טרמומטר)
- מניחים את כדור הבצק בשמן
- מטגנים מכל צד כ 2 דקות עד שמזהיב היטב.
- מוצאים מהשמן ומפזרים אבקת סוכר.
ניתן למלא בכל מילוי רצוי כגון ריבת תות , ממרח שוקולד, ריבת חלב או קרם פטיסייר עשיר בוניל טבעי (המתכון באתר השף)
בתאבון!