0

לייקים

שני מתכונים מאת מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל

באדיבות סולתם.

״שווארמה״ עוף על פיתה שמנמנה במחבת

רשימץ חוומרים לכ-5 מנות:
4 כרעי עוף
לתבשיל השווארמה:
שמן זית
מלח לפי הטעם
2 כפות פפריקה
4 כפות זרעי כוסברה כתושים
2 כפות כמון
2 כפות אבקת שום
2 כפות פלפל שחור גרוס
2 בצלים חתוכים גס
6 שיני שום שלמות
לפיתות:
3 כוסות קמח לבן מנופה
1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כפית גדושה מלח
1 כף סוכר
1 כוס מים
3 כפות שמן זית
שמן זית לשימון הבצק
להגשה:
ממרח עריסה או פלפל צ׳ומה
עגבניות שרי צלויות
בצל צלוי
פלפל ירוק חריף צלוי

אופן ההכנה:
לתבשיל העוף:

  1. מכינים את תבשיל העוף: במחבת רחבה וגבוהת שוליים מחממים שמן זית, משחימים את העוף מכל
    צדדיו, תוך כדי ההשחמה מוסיפים את כל התבלינים.
  2. כשנתחי העוף שחומים, מוסיפים בצל ושום ומערבבים יחדיו, מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי, מביאים
    לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בנוזל במשך כשעה וחצי עד שהעוף מתרכך לחלוטין.
  3. מפרקים את העוף לפיסות ומשאירים בנוזלי הבישול ללא העצמות, מתקנים תיבול
    לפיתות
  4. במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ 5 דקות.
  5. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים ידנית 3-2 דקות נוספות.
  6. מניחים לתפוח במשך כ-30 דקות.
  7. יוצרים מהבצק 10 כדורים שווים בגודלם
  8. משמנים בעדינות את הכדורים, מסדרים ברווחים על מגש, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
    בהגשה:
  9. מחממים מחבת יבשה על הגז
  10. מרדדים כדור בצק בעזרת מערוך, או בעזרת הידיים לפיתה דקה ככל האפשר ומניחים על המחבת החם.
    לאחר כשתי דקות יופיעו בועות על פני הבצק – בשלב זה הופכים את הפיתה, חורכים עוד דקה-דקה וחצי
    ומסירים מהמחבת.
  11. מורחים על כל פיתה כמות נדיבה של עריסה, מסדרים מעל כמות נדיבה של תבשיל עוף מפורק, מסדרים
    ירקות חרוכים ומגישים

או

פילה דג במחבת עם קרסט תבלינים וירקות צהובים


רשימת חומרים ל-4 מנות:
8 נתחי פילה דג מוסר ים במשקל 100 גרם כל אחד
שמן זית לפי הצורך
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקראסט תבלינים:
1 צרור פטרוזיליה קטן
1 כוס פירורי לחם
4 שיני שום
מלח לפי הטעם
לתוספת:
12 תפוחי אדמה באטר צהובים
2 זוקיני צהוב
12 שיני שום
2 פלפלים צהובים
לימון פרוס


אופן ההכנה:
לירקות:

  1. מבשלים שיני שום בשמן זית ומעט מלח על להבה נמוכה עד שמתרככות
  2. צולים תפוחי אדמה בתנור בשמן זית ומלח עד שמתרככים
  3. שורפים פלפלים צהובים על הזג או הגריל או בתנור בחום גבוה מאוד עד שהקליפה חרוכה, מקלפים,ף
    מסלקים את הגרעינים וחותכים לרצועות
  4. חותכים את הזוקיני לחתיכות גדולות וצולים בשמן זית ומלח בתנור חם מאוד עד שמזהיבות היטב
  5. חורכים פרוסות לימון בתנור עד שמזהיב.
    לקראסט:
  6. טוחנים הכל במעבד מזון לתערובת פירורים ירקרקה.
  7. קולים על מחבת יבשה על להבה בינונית במשך כדקותיים עד שמזהיב קלות
    לדגים:
  8. מחממים שמן זית מחבת רחבה, מתבלים את הדג במלח ופלפל.
  9. צולים על הצד של העור במשך כ-7 דקות מבלי להפוך.
  10. במהלך הצלייה שופכים מן השמן החם על בשר הדגים בעזרת כף.
  11. לקראת סיום הצלייה הופכים לדקה קלה ומיד הופכים חזרה.
    בהגשה:
  12. מוסיפים למחבת את כל הירקות הצלויים והמבושלים ומחממים יחד עם הדג
    .
    מפזרים מעל הדג את הקראסט הפריך ומגישים מיד.

צילום גל בן זאב

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
דוסיז ברשתות החברתיות

אולי יעניין אותך גם...

VER 0.6

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ריאיון השבוע
001-microphone
מבצעים
מבצעים
אופנה
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים
קהילה
קטגוריה קהילה
רכב
רכב