טיפים ועצות באדיבות: ניר שמול – מנכ"ל החברה לפיתוח והתחדשות עירונית וחברת שניר
אנחנו כבר יודעים שבשל משבר האקלים העולמי ,ושינויי מזג האוויר הקיצונים בעולם עלינו להתכונן כבר מעכשיו לחורף סוער באופן קיצוני ועם רוחות עזות , סופות גשמים ותופעות נוספות המחייבות את ההכנה המוקדמת שלנו.
ניר שמול : "מבנה המגורים שלנו, המחסן או המשרד, אמור לשמש אותנו כמחסה מפני החורף ולשמור עלינו יבשים ועל כך עלינו לדאוג באופן שוטף לתקינותם."
מצ"ב טיפים ועצות:
- שיפועים -לעיתים בגלל בנייה לא נכונה או תוספות של בנייה שנעשו לאחר קבלת ההיתר הראשוני נוצרים שיפועים בקרקע שאינם תקינים הדבר מוביל למים עומדים ואף לנזילות לתוך החניון ,הדירה או הבית.
- חשוב! יש לוודא במהלך הגשם הראשון והמשמעותי היכן השיפועים לא תקינים ולפעול לתקנם . רק לאחרונה ראינו כיצד בולענים נפערים בכבישים ראשיים כתוצרה מזרימה של מים חזקה בשיפוע ישיר לכביש ואיזו סכנה הדבר מהווה .
- מעלית – יש לבדוק את תקינות המעלית, כדי שלא נתקע בה בזמן הפסקות חשמל. חשוב להקפיד לא לרדת במעלית כאשר החניון מוצף במים.
- חניון תת קרקעי – בבתים שבהם יש חנייה תת קרקעית יש לבדוק שהקולטנים ותעלות הניקוז נקיות ופתוחות, כדי שהגשם היורד יעבור לפתחי הניקוז והחניון לא יוצף במים.
- ניקוז – יש לנקות את פתחי הניקוז והמרזבים כדי למנוע סתימות הגורמות להצפות, ניקוי ניקוזים, מעברי מים במשקים ובחצרות הבתים ובכל מקום שיכולה להיווצר בו בעיית זרימה של מי גשמים, כדי שסחף לא יסתום אותם ויגרום להצפות של חצרות ובתים.
- צביעה נגד רטיבות, עובש ,פטרת וקילוף של הקירות -השבועות והימים הקרובים הם ההזדמנות הכמעט אחרונה שלנו לצבוע את הקירות לפני הגשם המתקרב כאשר ישנה רטיבות, חודשי הקיץ והסתיו הם הזדמנות נהדרת לתקן את הליקויים הן בקירות פנימיים והן בקירות חיצוניים לפני הגשם המתקרב, אז לא ניתן לסדר זאת כאשר הקירות רטובים וספוגים בגשם .
- חיזוק תריסים – יש לבדוק כי התריסים מחוזקים ועמידים לקראת הרוחות בחורף.
- איטום איכותי – יש לבדוק את הגג ולבצע בדיקה ואיטום בטרם הגשם הראשון, מכיוון שלאחר שהרטיבות תופיע יהיה קשה מאוד לאתר את מקום הרטיבות. נטייתם של המים היא לחדור לפי שיפועי הגג ולא לפי מקום החדירה.
- מזגן – יש להקפיד לבדוק כי המזגנים ראויים ותקינים לשימוש, לנקות פילטרים ולוודא שגז לא "בורח". חשוב לזכור כי המזגן הוא אחד האמצעים הזולים ביותר לחימום הבית לעומת פתרונות חימום חשמליים.
- ניקיון גג – יש לנקות את הגג בטרם הגעת הרוחות ואף חשוב ביותר להקפיד לעשות זאת כמה פעמים במהלך החורף, כדי לראות שהגג לא עמוס בלכלוך שעלול לצבור מים ולגרום לרטיבות בתוך הבית.
- חשמל – יש לבדוק את החשמל בחוץ לוודא שאין חוטים חשופים או בתי מנורה לא תקינים.
- גינה – יש להכין את הגינה לחורף בצמחייה המותאמת לצמיחה עונתית בחורף.
- דוד החשמל – יש לחזק ולבדוק את דוד החשמל שהוא עמיד במשטר הרוחות הצפוי וכן לנקות את הקולטים שנוטים לצבור אבק ולכלוך.
- עצים – טיפול בגיזום עצים אשר קרובים / נוגעים בקווי מתח גבוה ומהווים סיכון בזמן סופה ורוחות הוא אקוטי, כמו כן עצים שעלולים להישבר ולפגוע בגגות הבתים / חלילה בחיי אדם.
- ציוד חירום – הטענת תאורת חירום כולל פנסים.
- מים עומדים -הם מקור ליתושים ולמפגעים אחרים .יש לוודא שאין מקומות בעיקר בחצר ובגינה שצוברים מים לרבות כלים זרוקים ,עציצים שאינם בשימוש , בורות באדמה וכו .
שיהיה לכולנו חורף נעים וחמים והכי חשוב שיעבור בשלום !