מאות חקלאים ובכירים מענף החקלאות הישראלי השתתפו בכנס שנערך בקיבוץ
שפיים, בו סיכמה גרנות את פועלה בתחום הפירות וירקות בעונת 21/22 והצהירה על יעדיה לעתיד
השף אסף גרניט נשא הרצאה לחקלאים בנושא מצוינות המטבח הישראלי בארץ ובעולם
העתיד נראה ירוק וזוהר מתמיד. בכנס השנתי של "חקלאי גרנות" שהתקיים בשבוע
שעבר, סקרה חקלאי גרנות, הקואופרטיב החקלאי הגדול בישראל הפועל על פני כל
שרשרת הערך של הפרי וירק, את פועלה בתחום החקלאות ותוצאות עונת 21/22. בכנס,
שהתקיים בקיבוץ שפיים, השתתפו מאות מגדלים וחקלאים ובכירים מענף החקלאות
הישראלי, בהם ח"כ רם בן ברק, יו"ר ועדת החוץ והביטחון ויו"ר השדולה החקלאית,
שדיבר על חשיבות שימור החקלאות והחקלאים בישראל, אבשלום (אבו) וילן, מזכ"ל
התאחדות חקלאי ישראל, שפירט על המו"מ מול משרד החקלאות והאוצר על הרפורמה
המתוכננת בענף החקלאות עמית בן יצחק, יו"ר גרנות ואורחים רבים נוספים. השף אסף
גרניט נשא הרצאה לחקלאים בנושא "מצוינות תחת אש" וסיפר מדוע המטבח הישראלי כל
כך מצליח ומה הפך אותו להיות אחד המטבחים המובילים בעולם.
במהלך הכנס הוסברו האתגרים הצפויים בשוק האבוקדו הישראלי והעולמי ויעדי
הקואופרטיב לעתיד. גיורא מרום, מנכ"ל חקלאי גרנות נשא דברים בכנס והציג את החזון של החברה: "גרנות תהיה המשפחה החקלאית פורצת הדרך והמובילה בישראל, באבוקדו
ובתוצרת חקלאית מגוונת, טרייה ואיכותית, 365 יום בשנה, תוך השאת ערך למגדלים
ולבעלים. החברה תהיה סמל של מצוינות חקלאית, הוגנות מסחרית ושקיפות צרכנית,
המקדמת ערכי חקלאות חברה וסביבה למען דור העתיד". כמוכן ניתח מרום את המגמות
בשוק הפירות וירקות בארץ ובעולם והצביע על הכיוונים האסטרטגיים בהם מתפתח
התאגיד בשוק המקומי והבינלאומי.