ירקות שורש, עשבי תיבול, יין, בקר וזמן. הרבה זמן. אלה החומרים שמהם עשוי הראגו בולונז.
אפשר להוסיף עוד חומרי גלם ארומטיים כמו: פטריות טריות או מיובשות, עגבניות מיובשות, קוביות
של בשר מעושן ועוד ירקות שורש שאוהבים – למשל כרישה, שומר או לפת קצוצים.
חומרים ל-6 מנות:
1 חבילה ברילה ספגטי כשר לפסח – כשרות: בד"ץ מנשסתר לאוכלי קיטניות
4 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה
2 גזרים קצוצים דק-דק או מגוררים על פומפייה
2 גבעולי סלרי קצוץ דק
2-3 שיני שום
2 עלי דפנה
צרור עשבי תיבול טריים – אורגנו, תימין, מיורן ורוזמרין או 1 כפית גדושה תערובת עשבי תיבול
יבשים
700 גרם בשר בקר טחון (עדיף מנתח שיש בו שומן כמו צלעות)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
חצי כוס יין אדום יבש (לא חובה)
1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור או צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים את הראגו: מחממים שמן זית בסיר רחב וכבד. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי
הקצוצים ומאדים כ-5 דקות או עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים שום, תבלינים ועשבי תיבול
ואת הבשר הטחון. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי ומתחיל טיפה
להזהיב. מוסיפים יין, נותנים לו להתאדות. - מוסיפים את העגבניות משני הסוגים, מוסיפים עוד כוס מים רותחים. מכסים את הסיר,
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנטנה שעה וחצי ואפילו יותר. עד כאן אפשר ואפילו רצוי,
להכין מראש. - לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה 2 דקות פחות
ממה שכתוב בהוראות על האריזה. - במקביל מחממים את הרוטב. אם הוא סמיך מדי מדללים במעט מים רותחים. טועמים
ומוודאים שהוא טעים ולא חסר מלח, פלפל או שמן זית. - מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים,
מבשלים יחד עוד 2 דקות.
המתכון באדיבות "ברילה"