באוסטרליה 60 % מהילדים (בגילאי 16 – 9 שנים) לא מגיעים להמלצה היומית לסידן. חלב ומוצריו הם מקור חשוב לסידן בתזונת ילדים.
Australian National Children's Nutrition and Physical Activity Survey
חוקרים מאוסטרליה ניתחו נתונים של כ- 4500 ילדים בני 2 – 16 שנים מתוך סקר לאומי העוסק תזונה ופעילות גופנית.
הילדים חולקו ל 4 קבוצות לפי צריכת החלב:
שותי חלב רגיל
שותי חלב רגיל וחלב בטעמים
לא שותים חלב כמשקה אך אוכלים חלב כחלק ממזון או דגני בוקר עם חלב
לא צורכים בכלל חלב (גם לא כחלק ממזון),
תוצאות המחקר:
ילדים בשתי הקבוצות של שותי החלב (רגיל ובטעמים) נהנו מצריכה גבוהה יותר של סידן, זרחן, מגנזיום, יוד ואשלגן יחסית לקבוצות הילדים שלא שותים חלב כמשקה ולא צורכים בכלל חלב. האחוז הגבוה ביותר של ילדים המגיעים להמלצה היומית לסידן היה בקבוצת שותי החלב הרגיל ובטעמים ואחריהם בקבוצת שותי החלב הרגיל.
בקרב ילדים בני 16 – 9 שנים, שותי החלב (רגיל ובטעמים) היו בעלי סיכוי גבוה פי 1.7 להגיע לצריכת הסידן היומית המומלצת יחסית לשותי חלב רגיל.