חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, יחד עם
הקונדיטורית שמרית הילל, מגישים לרגל יום הגלידה הבינלאומי המצוין מידי
שנה ב-1 ביולי, מתכון חגיגי ומפנק של גליליות מתוקות במילוי מקפא שמנת
עם ממרח חלוה.
גרסת הגלידה המענגת הזאת יכולה לשמש כקינוח, כמנת
ביניים ולאירוח, להנאת כל המשפחה.
יום גלידה שמח!
מצרכים (לכ-8 גליליות):
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
1 כוס ממרח שומשום וקוקוס של חברת "אחוה"
1 חבילת גליליות למילוי
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקישוט: שערות חלוה, שוקולד מומס, שברי מרנג
אופן ההכנה:
- מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת ומוסיפים את ממרח שומשום
וקוקוס בהדרגה. - מאחדים תערובות לקערה אחת בתנועות קיפול ומערבבים פנימה את
שברי השוקולד. - מעבירים לשק זילוף וממלאים את הגליליות.
- שמים במקפיא למשך שעה לפחות.
- לפני הגשה מפזרים מעל שערות חלבה, שוקולד מומס ושברי מרנג.