חברת הרבלייף מציעה לימי הקיץ החמים, קינוח מפתיע ומקורי גם טעים וגם בעל
ערכים תזונתיים – מועשר בחלבון ובסיבים: פנקוטה וניל ברוטב פטל !
רק 137 קלוריות למנה!
פנקוטה וניל ורוטב פטל
4 מנות
רכיבים:
לפנקוטה:
2 כפיות (7 גרם) ג'לטין
2 כפות (30 מ״ל) מים
500 מ"ל חלב דל שומן/ קוקוס/ סויה/ משקה/ שיבולת שועל
4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
לרוטב פטל:
150 גרם פטל טרי או קפוא
2 כפות מדידה אבקת סיבים תזונתיים
½ לימון, סחוט טרי
מגוון תותים ופירות יער, לקישוט.
אופן הכנה
- להכנת הפנקוטה: מניחים את הג׳לטין והמים בקערה ומניחים בצד 5 דקות, עד שהג׳לטין
נמס. - מניחים את החלב ופורמולה 1 בטעם וניל בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים ללהבה
נמוכה ומבשלים 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב לסירוגין. - מוסיפים 3-4 כפות של תערובת החלב לג׳לטין, מערבבים לתערובת חלקה ומחזירים לסיר.
מערבבים היטב. - יוצקים את הבלילה לכלי הגשה אישיים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתייצב במקרר למשך
הלילה. - להכנת רוטב הפטל: מניחים את הפטל ואבקת הסיבים התזונתיים בסיר קטן ומבשלים עד
שהפטל הגיר את נוזליו והפך לתערובת אחידה. מעבירים את הרוטב דרך מסננת ומוסיפים
את מיץ הלימון. - לפני ההגשה: מפזרים מעל הפנקוטה תותים ופירות יער, יוצקים מעל את רוטב הפטל
ומגישים.
ערכים תזונתים למנה אחת:
קק"ל | חלבון, גרם | פחמימה, גרם | שומן, גרם | |
חלב דל שומן | 137 | 10.7 | 17.4 | 2.7 |
המתכון באדיבות הרבלייף: מוצרי הרבלייף בכשרות -בד"ץ Lakewood