חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל יום הלחם
הבינלאומי, החל מידי שנה ב-16 לאוקטובר, מתכון פשוט וקל להכנה יחד עם
אופה הלחם הירושלמי תומר בלס ("הלחם של תומר"):
סנדוויץ' פתוח, עשיר בטעמים ומענג. מחית ארטישוק עם טחינה גולמית ולימון, מוגשת על פרוסת
לחם טרייה, מעליה קוביות עגבנייה וגרידת לימון, יהפכו כל ביס לחלומי במיוחד.
יום הלחם הבינלאומי שמח ובתיאבון!
מצרכים:
1 פרוסת לחם לבן
2 לבבות ארטישוק מבושלים
2 כפות טחינה גולמית
1 גרידת לימון וכף מיץ לימון
1 עגבנייה
1/2 כפית רוטב בלסמי
צרור עלי שום ירוק/בצל ירוק
אופן ההכנה:
- בקערת נירוסטה מניחים לבבות ארטישוק מבושלים עם טחינה גולמית
ומועכים. מוסיפים לימון, מים, מלח ומכינים כמו טחינה. - מניחים פרוסת לחם לבן ומורחים מעליה את ממרח הארטישוק.
- בצלחת נפרדת מערבבים גרידת לימון עם רצועות של עלי השום או
הבצל הירוק וקוביות של עגבנייה. מערבבים ומניחים מעל הארטישוק. - מזלפים מעל הכל מעט קרם בלסמי מצומצם ונהנים.