מרק חומוס ועגבניות טעים, מזין ועשיר בחלבון , מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: "מבשלים דרך חיים",
הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
מרק חומוס
רכיבים
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
2 שיני שום, קצוצות דק
4 כפיות בהרט
1 פחית (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
400 גרם גרגירי חומוס מבושלים קפואים
2 ½ -3 כוסות מים או ציר ירקות
½ לימון סחוט טרי
2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה
3 כפות מדידה אבקת חלבון
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים דק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10
דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. - מוסיפים את הבהרט, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את העגבניות המשומרות עם כל הנוזלים, גרגירי החומוס והמים (או ציר
הירקות) ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה
ומבשלים 15 דקות. - מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת מרק עגבניות, אבקת חלבון וכוסברה הקצוצה
ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
*ערכים תזונתיים למנה אחת:
קק"ל | חלבון, גרם | פחמימה, גרם | שומן, גרם |
459 | 33.7 | 78.3 | 10.7 |