ישבנו עם מרכז דעת – המרכז העולמי להכשרה תורנית והבנו למי מתאים
הלימוד בקורס שחיטה.
מכורח המציאות הרבה אברכים רוצים לצאת ולפרנס את המשפחה בכבוד, כל זאת מבלי לוותר על
הערכים עליהם גדלו. לכן להישאר בתחום התורני זו אופציה מצוינת.
כשציבור שומרי הכשרות גדל, הדרישה לשחיטה כשרה גברה. ישנו ביקוש גדול לשוחטים יראי שמים
ובקיאים בהלכות. לצורך כך 'במרכז דעת' הקימו קורס שחיטה, קורס שחיטה של 'מרכז דעת' שם
דגש על חדשנות והכוונה להתמקצעות בפועל במשחטות ברחבי העולם.
הידעתם: לישראל מגיעות מאה שלושים אוניות בשנה כשהם מובילות בקר וצאן.
צריכת הבשר בארץ עומדת על מאה ארבעים ושתים טון בממוצע בשנה.
מה בתכל'ס לומדים בקורס שחיטת עופות ובהמות?
הלומדים בקורס שחיטה, לומדים שיעורים עיוניים בהלכה, בהם דיני שחיטה, כסוי הדם, טחול ועוד.
התלמידים של מרכז דעת מתנסים באופן מעשי בשחיטה בבתי מטבחיים ובמשחטות, ובפרקטיקה
של השחזת הסכין, בכדי להעמיד את סכין חד וחלק, בדיקת הסכין וגילוי פגימות בהרגשה עדינה.
חשיבות בדיקת הסכין:
לימוד השחזת סכין הוא אחד הפרמטרים החשובים לכשרות הבהמה. כיון שעל פי ההלכה, מבוצעת
השחיטה באמצעות שיסוף צווארו של בעל החיים בסכין חדה וחלקה מפגימות, שזו נקראת 'חלף'.
השחזת החלף נעשית באמצעות סדרת אבנים בדרגות חספוס שונות.
צער בעלי חיים דאורייתא:
הרעיון בסכין חדה וחלקה מפגימות הוא למנוע צער מיותר לבהמה. לכן לפני שניגש השוחט לבהמה
הוא בודק את הסכין היטב, כשהוא מעביר את הציפורן על שלושת צדי להב הסכין, מלמטה למעלה
ומלמעלה למטה. לאחר השחיטה בודק השוחט את הסכין שנית ואם נמצאה בה פגימה כלשהי,
נפסלת השחיטה מספק.
קצב השחיטה הוא מהיר ולכן יש להכיר לעומק את כל תחום השחיטה החל מהסכין, הבהמה, ועבודת
המשחטה. כמו כן על השוחט להכיר את ההלכות לפני ולפנים וכל זאת תוך שמירה על כל הוראות
הכשרות.
הקורס של 'מרכז דעת' מעניק לתלמידיו את מלוא היכולות הטכניות, ההלכתיות והמקצועיות בדרך
למקצוע תורני מבוקש עם אופק תעסוקתי מבטיח.