לא חייבים לצאת לטיול קולינרי בגיאורגיה בשביל לאכול חצ'פורי, אפשר להכין את
המאפה הגיארוגי המסורתי, גם במטבח הביתי.
חברת הרבלייף מעניקה מתכון בגרסה
בריאותית: חצ'פורי ללא קמח ומועשר בחלבון. עכשיו אפשר ליהנות משילוב מושלם של
בצק פריך, ביצת עין וגבינות בארוחת בוקר, צהריים או ערב.
חצ'פורי גבינות ( 3 מאפים)
רכיבים לבצק:
150 גרם גבינה כחושה 5%
1 ביצה
2 כפות רוויון
6 כפות מדידה אבקת חלבון
½ כפית אבקת אפיה
קורט מלח
רכיבים למילוי:
30 גרם גבינה כחושה 5%
50 גרם גבינת פטה כבשים 5% , מגוררת
קורט מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
3 חלמונים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל 180- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- להכנת הבצק: מניחים את הגבינה הכחושה בקערה ובעזרת מזלג מועכים.
מוסיפים את הביצה, הרוויון, אבקת החלבון, אבקת האפיה והמלח,
ומערבבים לבצק אחיד. - מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. מעצבים כל חלק לצורת ׳סירה׳
ומשאירים במרכז מקום למילוי. אופים 20 דקות, עד להזהבה. - להכנת המילוי: מניחים את הגבינה הכחושה והפטה בקערה ומערבבים
היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. ממלאים את סירת הבצק
בתערובת הגבינות, מניחים בזהירות חלמון ואופים 5-8 דקות, עד
שהגבינות נמסו והחלבון חצי עשוי. מגישים חם.
*ערכים תזונתיים ליחידה אחת
קק"ל | חלבון, גרם | פחמימה, גרם | שומן, גרם |
185 | 17 | 4.2 | 10.9 |