בבואנו לרכוש פינת אוכל אידיאלית עבורנו ועבור משפחתנו, נצטרך להתחשב בגודל החלל ואילוציו,
כמו גם בתקציב ובטעם האישי.
נבחרת המעצבים של רשת זגה , מעניקים טיפים ועצות כיצד לבחור פינת אוכל בצורה נכונה:
ראשית, יש למדוד את החלל בו אנחנו מייעדים את השולחן ולהגיע לחנות עם מידות
מדויקות. השערות או אי דיוקים – משאירים לתחומים אחרים , אבל לא בעיצוב. חשוב גם
לציין כי יש להשאיר מרחב תנועה נוח אופטימלי לדיירי הבית. זכרו כי שולחן גדול מידי עבור
החלל ייראה וירגיש עמוס, ויסגור על החלל המרכזי. יש לשמור על מרווח נוח שתהיה תנועה
חופשית.
לדברי אור בן ישי: "אם אתם אנשים שאוהבים לארח ואוהבים לראות את כולם סביב
השולחן- ההמלצה היא פינת אוכל עגולה שתהיה זרימה טובה בין היושבים, המסמלת
אחדות והרמוניה" .
שנית, החומר. חשוב מאוד להתאים את החומר של פינת האוכל ליתר הריהוט בחלל. מומלץ
לנסות לדבר באותה השפה על מנת ליצור הרמוניה. לדברי מעצבת הפנים מיכל מייזליש:
"אם רוב הריהוט בבית עשוי מחומרים חמים כמו עץ , ניתן יהיה או לדבר באותו החומר או
דווקא לשבור אותו עם שולחן בגוון וחומר שונה, לדוגמא בטון או ברזל".
שלישית, הגוון. הסגנון העיצובי הוא מטרת העל- אם אנחנו מעצבים בסגנון מודרני, נשתמש
בחומרים של ברזל ובטון ובגווניהם בהתאמה – של אפור, לבן, שחור, ברונזה. אם בחרנו
בבית בסגנון כפרי חם- ללא ספק נבחר עץ . רוב הבתים היום בנויים בצורת חלל אחד (אופן
ספייס) חשוב להתכתב עם הדברים. לדברי מעצבת הפנים ורוניקה גורן: " אם בחרתם שולחן
בגוון שחור, תשלבו אקססוריז שחורים אחרים בחלל שיהוו זריקת צבע זהה והשולחן לא
ירגיש תלוש בחלל".
רביעית, אקססוריז. אקססוריז ,אקססוריז, זה שם המשחק. בחרתם לעצמכם פינת אוכל
מושלמת!? אל תשכחו לפנק אותה במוצרים משלימים!. מעצבת הפנים ליאת קסטיאל על
אקססוריז: " תצטיידו באגרטל גדול להניח בו פרחים, ראנר יפה, כדים שקופים ואטומים, כדי
לחבר בין האווירה לחומר השולחן- ובכך תקפיצו ברגע את כל המראה, למשהו עשיר יותר".
ניתן להשיג בסניפי הרשת ברחבי הארץ, ובאתר האונליין.