המתכון להכנת מרק סלק איכותי, מזין, טעים ובריא! מתוך
ספר מתכוני הבריאות: "מבשלים דרך חיים", הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת
הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
מרק סלק ( 4 מנות)
רכיבים:
10 קולרבי, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם כרוב לבן, קצוץ דק
½ סלק, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
500 מ"ל מים
2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף
1 כוס עשבי תבלין, איזה שאוהבים (שמיר, נענע, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק), קצוצים
דק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
להגשה:
שמנת חמוצה 9% שומן
אופן הכנה:
- מניחים את קוביות הקולרבי, הכרוב לבן והסלק בסיר, מכסים במים ומביאים
לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30
דקות, עד לריכוך. - מוסיפים את אבקת מרק העגבניות גורמה של הרבלייף ו- ¾ כוס עשבי תבלין
קצוצים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. - מחלקים לקערות הגשה, יוצקים מעל כף שמנת חמוצה ומפזרים את עשבי
התבלין שנותרו.
המוצר של חברת הרבלייף כשר חלבי באישור הרבנות לייקווד ארה"ב
ערכים תזונתיים למנה אחת (כולל תוספת להגשה) :
קק"ל | חלבון, גרם | פחמימה, גרם | שומן, גרם |
239 | 14.8 | 52.5 | 1.2 |