0

לייקים

עבודה זו משפחה? סוציולוג מהמכללה למינהל בני ברק מנתח תופעה

הסוציולוג, ד"ר גיא אבוטבול זלינגר, דיקאן "המסלול האקדמי המכללה למינהל" בני ברק וראש התוכנית של לימודי מדעי ההתנהגות, מסביר כי "תקופת הקורונה הביאה לפתחנו אתגרים רבים.

עבודה זו משפחה? סוציולוג מהמכללה למינהל בני ברק מנתח תופעה

הסוציולוג, ד"ר גיא אבוטבול זלינגר, דיקאן "המסלול האקדמי המכללה למינהל" בני ברק וראש התוכנית של לימודי מדעי ההתנהגות, מסביר כי "תקופת הקורונה הביאה לפתחנו אתגרים רבים.

שתפו:

אחת התופעות שהביאו איתן השנתיים האחרונות אל שוק התעסוקה ולימודים אקדמאיים, היא עליה בדרישה ללימודי תואר במדעי ההתנהגות, האם ניתן לשייך זאת לעובדה שאנשים הבינו הרבה יותר את הצורך במתן מענה לתחום הנפש והטיפול?

הסוציולוג, ד"ר גיא אבוטבול זלינגר, דיקאן "המסלול האקדמי המכללה למינהל" בני ברק וראש התוכנית של לימודי מדעי ההתנהגות, מסביר כי "תקופת הקורונה הביאה לפתחנו אתגרים רבים. אחד מאתגרים אלו מצוי בקשר שלנו אל מקום העבודה. עובדים רבים תופסים את מקום העבודה, בעידודם של המנהלים שלהם, כמקום אשר בו מתקיימים יחסים משפחתיים וחמים. משום כך הופתעו עובדים אלה לגלות כי מקום העבודה שלהם הוציא אותם לחל"ת או שפיטר אותם, הרי בני המשפחה האמיתיים שלנו, ההורים שלנו, או האחים שלנו לא מוציאים אותנו לחל"ת וגם לא מפטרים אותנו. למעשה, קונפליקט זה אינו זר לעולם העבודה, הוא מתרחש גם בימים רגילים, הקורונה רק הקצינה אותו בשל המספר הגדול של העובדים שהוצאו לחל"ת או פוטרו. אין פלא לכן כי עובדים אשר מוצאים לחל"ת או מפוטרים ממקום עבודתם, הן ב"תקופות רגילות" והן בזמן הקורונה, חווים תחושות של אכזבה ובמקרים רבים אף מרגישים מרומים. עובדים אלו תפסו את מקום עבודתם כסוג של משפחה ולכן גם חשו ביטחון כי "משפחתם" תשמור עליהם, ובייחוד בזמני משבר כגון הקורונה. מעבר לכך, עזיבת מקום העבודה עבורם איננה רק עזיבה של המקום שבו עבדת – אלא היפרדות מן האנשים שאתה תופס אותם כקהילה, המקום שבו צברת זיכרונות משמעותיים ושאליו אתה מרגיש שייך. האכזבה הזו היא אחד מן הגורמים המרכזיים למחסור הגדול שיש בעובדים בשוק העבודה בעולם ובישראל. למעשה, עובדים רבים החליטו לעשות "פסק זמן" ולחשוב מחדש על מקומם בשוק העבודה ועל היחסים שלהם עם מעסיקיהם ועם חבריהם לעבודה. פסק זמן זה גרם למשבר רציני בשוק העבודה הישראלי וגרם למעסיקים רבים לפנות אל המדינה שתחפש פתרונות למשבר זה".

אנשים רבים החליטו לעשות לביתם ולעצמם וללמוד מקצוע שמעניק להם תחושת שליחות וגם מאפשר פרנסה בכבוד. תואר במדעי ההתנהגות מקנה יתרון משמעותי בקבלה לתחומים רבים כגון: ניהול משאבי אנוש במגזר העסקי והציבורי, אנשי שיווק ארגון וניהול, יעוץ ניהול ופיתוח הדרכה,יעוץ אירגוני, יעוץ למשפחות, גיוס טאלנטים בחברות הייטק ועוד. ומאפשר להמשיך לתארים מתקדמים מובילים כגון תואר שני בפסיכולוגיה, בייעוץ ארגוני, בלימודי משפחה, במנהל עסקים ועוד. במכללה למינהל בבני ברק מתקיימים לימודים בהפרדה מלאה, עם התאמה לאורח חיים חרדי של אנשים הרוצים לשלב לימודים עם מסגרת החיים היומיומית שלהם, כולל מעטפת מקצועית והתאמת מלגות.

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים