כשהייצור של בירה בארץ ישראל התחיל עוד לפני יקום המדינה בשנת 1934 עם ייצור בירה נשר המיתולוגית.
מאז ועד היום שוק הבירות המקומי הצמיח מותגים ישראליים מובילים שזכו בעשרות
פרסים בתחרויות בירה נחשבות ברחבי העולם, כגון: גולדסטאר, בירה מכבי לצד
פיתוחים רבים של בירות בוטיק שנרשמו בעיקר בעשור האחרון.
"גולדסטאר" היא הבירה הנמכרת והמועדפת ביותר בישראל וככזאת- קסמה הגלוי
מוגדר כסוד סמוי. אולי הסיבה היא המתכון בן 60 השנים, המוכן בתהליך מסורתי
ומקנה לה את טעמה העמוק, אולי הרכיבים הטבעיים ואולי החיבור החזק למוסיקה–
המהווה עבור רבים סיבה למסיבה. תהיה הסיבה אשר תהיה, העובדות מדברות בעד
עצמן: בשנה אחת נמכרים למעלה מ-40 מיליון בקבוקי גולדסטאר בארץ, עם נתח
שוק של כ- 25%.
גולדסטאר היא בירה שפותחה בשנת 1950, היא מוגדרת כבירת לאגר ולה טעם
וארומה ייחודיים. גולדסטאר מכילה 4.9% אלכוהול ו- 44 קלוריות ל- 100 מ"ל (145
קלוריות בשליש ליטר, מנת בירה ממוצעת). סוג הבירה אליו היא משתייכת הוא לאגר
כהה, מה שאומר שהבירה נעשית ע"י תסיסה תחתית (השמרים שוקעים לתחתית
המכל ושם מתבצעת פעולת התסיסה) כאשר תהליך העשייה מתרחש בטמפרטורה
קרה.
גולדסטאר מיוצרת לפי מתכון בן 70 שנה, בתהליך מסורתי המקנה לה את טעמה
העמוק. בזכות אותו טעם עמוק וייחודי, זכתה גולדסטאר במדליית זהב בתחרות
בירות בינלאומית, ה-2007 Monde Selection שבבריסל, בלגיה, בה התחרו
למעלה מ-232 סוגי בירות שונות מכל העולם.
בשנת 2013 הושקה גולדסטאר Unfiltered, בירה שבושלה על פי המתכון האהוב
והאיכותי של גולדסטאר, אך אינה עוברת את התהליך האחרון של סינון לפני ביקבוק,
מה שמאפשר לבירה לשמר את רכיבי הטעם והצבע המשובחים, ואף מעבה את כתר
הקצף הסמיך שלה.
ה-"גולדסטאר UNFILTERED" פותחה במבשלות טמפו על ידי הבורומייסטר הראשי
של טמפו, דוד הרלינג. הבירה מאופיינת בתחושה סמיכה ובטעם פירותי חזק יותר,
בעלת גוף מלא ומראה מעט סמיך ו"מעונן", ומעניקה את הטעם הגולמי והאיכותי של
גולדסטאר.
בשנת 2015 זכתה גולדסטאר UNFILTERED הישראלית במדליית ברונזה
בתחרות הבירה השנתית הנחשבת International Beer Challenge 2015"".
בשנת 2017 הושקה גולדסטאר SLOWBREW שהפכה מאוד פופולרית בברים
ופאבים ברחבי ישראל. ה- SLOWBREW הינה בירת לאגר כהה חזקה עם 10%
אלכוהול המיוצרת בתהליך תסיסה איטי וממושך (פי 2 יותר זמן מתהליך ייצור
גולדסטאר רגילה), המאפשר מיצוי מלא של הלתת והכשות ומוביל ליצירת בירה
בעלת עומק, איזון ונוכחות עוצמתית.
בירה מכבי נחשבת לבירה האלטרנטיבית הרשמית של ישראל. בירה מכבי יוצרה
לראשונה בשנת 1968 ויועדה לקהל צרכנים ישראלי איכותי בבתי מלון ומסעדות
יוקרה ובעיקר לייצוא. מכבי הינה בירת לאגר ישראלית בהירה, עשויה 100% לתת
אירופאי משובח, בת 5% אחוזי אלכוהול אשר יוצרה בסגנון פילזנר המאופיין
בבהירות וצלילות.
לאורך השנים בירה מכבי קטפה 4 מדליות זהב בתחרויות בינלאומיות נחשבות,
בשנים: 1977 בלוקסמבורג, 1979 בפריז, 1981 בבריסל וב-1995 ברומא.
בשנת 2009 עברה בירה מכבי מתיחת פנים. בעזרתה של חברת הייניקן העולמית,
עודכנה נוסחת המשקה ואחוז האלכוהול עלה ל-5%. מהר מאוד הפכה מכבי לבירת
החבית המועדפת בברים ובבתי קפה. ובשנת 2015 הושקה "מכבי 7.9%" בירה
לאגר חזקה עם 7.9% אלכוהול בירה All Malt, עשירה בטעמי לתת, עם מרירות
כשותית עדינה ומרווה ששומרת על גוף הבירה המחליק בקלות במורד הגרון.
בירה נשר הינה הבירה הראשונה שיוצרה בישראל כבר בשנת 1934 והיא למעשה
החלה את תקופת ייצור הבירות במדינה.
בירה נשר הינה בירה לאגר בהירה וקלה שנמצאת בגידול מדהים בשוק החם והגיע
לנתח שוק של מעל 7.8% בשוק הבקבוק החוזר.
בשנת 2014 בירה נשר עברה תהליך של מיתוג מחדש וריענון. השינוי ייושם במראה
הלוגו ונראות התוויות. העיצוב החדש מעביר את איכויות הבירה גם כלפי חוץ. התווית החדשה מדגישה את איכות הבירה עשויה מלתת איכותי ובמתכון המסורתי מאז 1934 הנשר אויר מחדש על ידי המאיירים הטובים של חברת העיצוב claessensinternational המובילה בעולם לעיצוב תוויות בירה ונראה עוצמתי וחזק.