חגי תשרי מתפרסים על פני כחודש ימים, זוהי תקופת זמן לא מבוטלת ומארוחת חג אחת לשניה
אנו יכולים להעלות משמעותית במשקל, לכן חשוב שנהיה מודעים, גם בזמן של חג וריגוש, לדרך
בה אנו מזינים את גופינו ונעשה זאת בצורה מיטבית כך שנוכל גם ליהנות וגם לשמור על משקל
בתקופה מאתגרת זו.
הדיאטנית הקלינית, תמר ידין ויועצת לחברת הרבלייף מעניקה טיפים ועצות כיצד לשמור על
משקל בתקופת החגים:
הכנות לפני ארוחות חג:
אל תוותרו על ארוחה! המחשבה הנפוצה היא, שכדי לחסוך בקלוריות, יש לוותר על
ארוחה לפני ארוחת חג. ההיפך הוא הנכון: הקפידו לאכול ארוחה משביעה (שמכילה
חלבון וירקות ומעט פחמימה) 3-4 שעות לפני הארוחה החגיגית, כדי לא להגיע מורעבים
ולהתנפל על האוכל.
נצלו את יום החופש כדי לבצע פעילות גופנית בבוקר. אפשר פעילות משפחתית או אחרת,
אבל היו בתנועה, פעילים והקדישו זמן להוצאת אנרגיה לפני הארוחות.
התנהלות בזמן ארוחות החג:
סדר: מומלץ להתחיל בסלטים, חלבונים ורק בסוף פחמימות וקינוח. חלבון וירקות
משביעים יותר ויתכן שייתרו את הצורך בפחמימה, או לכל הפחות, יצמצמו
מהכמויות שלה.
הרכב: הקפידו על הרכב הצלחת המנצח גם בארוחת החג: 50% פחמימות, 25%
חלבון ו-25% פחמימה.
שתייה: התחילו את הארוחה ב-3 כוסות מים, או 2 כוסות מים וכוס אחת של סודה.
מנגנון הרעב והצמא במוח קרוב, ולעיתים אנו נפרש צמא כרעב ולכן נאכל יותר
מדי.
קינוח: גם פה הקפידו על הסדר: קודם פירות, ואם יש צורך קינוח מדיד, לדוגמא:
כדור גלידה, פרוסת עוגה קטנה. העדיפו תמיד קינוח על בסיס פירות: עוגת פירות,
אגסים עם גלידה וכו'.
יין וקוקטיילים: הקפידו לא לחרוג מכוס יין אחת, העדיפו יין אדום או לבן.