מצרכים:
1/3 כוס (70 גרם) קטניות שונות כגון עדשים אדומות או כתומות, שעועית יבשה מסוגים שונים,
אפונה יבשה, גרגירי חומוס או לחלופין 200 גרם (1/4 שקית) שקית קטניות קפואות סנפרוסט
2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
גזר בינוני מגורד דק
כף שמן זית
מלח, פלפל שחור/לבן
פלח קטן של דלעת (300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
תבלינים נוספים לפי טעם כגון כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או
כוסברה טריה קצוצה (חומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (שעועית לבנה)
1 בצל בינוני קצוץ דק
12 כוסות מים (2.5 ליטר)
אופן ההכנה: לטגן את הבצל בכף שמן זית עד להזהבה, להוסיף את הירקות הקצוצים ולאדות כ-
10 דקות.
להוסיף את הקטניות ואת התבלינים חוץ מהמלח. להביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל על אש
קטנה לפרק זמן המתאים לקטניות: עדשים ושעועית מש כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה,
אפונה יבשה וחומוס לכשעתיים.
בסוף הבישול מכבים את הגז ומוסיפים את המלח. הערה: מלח מעכב את בישול הקטניות ולכן רצוי
להוסיפו בסוף.
בשימוש בקטניות קפואות במקום הקטניות היבשות זמן בישול המרק מתקצר לשעה בלבד לכל סוג
של קטנייה.
10 מנות