חומרים:
1 בצל גדול
2 גזרים בינוניים
3 גבעולים סלרי אמריקאי
2 קישואים
1/2 כרובית מפורקת לפרחים
1 כרישה
2 פלפלים אדומים מתוקים
1 כוס אפונה קפואה
2 יחידות זוקיני
2 תפוחי אדמה גדולים
1 בטטה גדולה
מלח ופלפל שחור גרוס
צרור קטן של שמיר
1 בקבוק מחית עגבניות של מוטי
ציר ירקות (לא חובה)
אופן הכנה:
לסיר גדול יוצקים 3 כפות שמן
חותכים את כל הירקות לקוביות גסות של 2 על 2
כשהשמן מתחמם, מכניסים את הבצל, את הגזר,הסלרי, הקישואים, הכרישה והפלפל האדום ומאדים כ- 7-
8 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומכסים בציר ירקות או מים (כ- 5 סמ מעל גובה הירקות)
מגבירים אש ומביאים לרתיחה.
אחרי הרתיחה, מנמיכים אש, מוסיפים את שאר המרכיבים ומתבלים.
מביאים לרתיחה שניה, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כ- 45 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם ורשת כלי הבישול והאפייה סולתם