לרגל יום המשפחה הקרב ובא, תמר ידין, דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף
מנדבת מתכון קליל טעים ובריא שהורים וילדים יכולים להכין יחד ולזכות בזמן איכות
ובארוחה מזינה שכולם אוהבים: מאפינס בריאות עם כרובית, קישואים וברוקולי.
מצרכים (6 מנות)
שקית לקט כרובית וברוקולי קפואים
קישוא אחד
2 ביצים
2 כפות קמח (ניתן להשתמש גם בקמח שקדים, לרגישים לגלוטן או בקמח מחיטה מלאה)
גביע קוטג' 5%
כף גבינה בולגרית 5%
כפית אבקת אפייה
הוראות הכנה:
- להרתיח את לקט הירקות הקפוא, עד שהירקות מתרככים וניתן למעוך אותם במזלג
- כשהירקות לקראת התרככות מלאה, הוסיפו את הקישוא לסיר, עד שגם הוא יתרכך
- לצנן את הירקות ואז למעוך אותם במזלג
- לערבב בקערה את שאר הרכיבים
- להוסיף את הירקות המעוכים והמצוננים לקערה ולערבב הכל יחד
- לשמן עם ספריי שמן תבניות מאפינס ולהעביר את הבלילה לתבנית
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: 54 קק"ל
חלבון: 4 גר'
פחמימה: 4 גר'