1

לייקים

מתכונים ללא גלוטן דלי פחמימות

עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת מציגה מתכונים לקראת יום העצמאות - ללא גלוטן דלי פחמימות

מתכונים ללא גלוטן דלי פחמימות

עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת מציגה מתכונים לקראת יום העצמאות - ללא גלוטן דלי פחמימות

שתפו:

מתכון לפיתה ביס,ללא גלוטן, ללא סוכר ודל פחמימות

באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט.


כמות: כ-10 יחידות. זמן הכנה- 30-40 דק'. רמת קושי- קל.
כשיום העצמאות קרב ובא, כולנו מתכננים את חגיגות ה"על האש" בחוץ עם בני
המשפחה וחברים. פריט מזון אחד מושלם לחגיגות הוא הפיתה. הלחם הכי
ישראלי שיש!!


אז קבלו מתכון לפיתה ביס! ללא גלוטן, ללא סוכר, מניחים אותה על אש גלויה עד לחריכה ופריכות, או ממלאים בתוכה בכל מה שאתם אוהבים – ובתיאבון!!!
מצרכים:
1/4 כוס קמח קוקוס
1/2 כף קמח שקדים
2 כפות אבקת פסיליום
1 כוס מים חמים
1 כף שמ"ז
1.5 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180C
  2. לערב ביחד יבשים
  3. להוסיף מים חמים ושמן זית, ולערבב ליצירת תערובת בצקית וללוש במשך
    כמה דק'
  4. לחלק בצק ל-4 חלקים.
  5. לרדד את הכדורים ל-4 "פיתות" בקוטר של 9-10 ס״מ מקסימום כל אחת
    וגובה של לפחות 5-6 ס״מ (חשוב להשאיר גובה לבצק כדי שיהיה קל
    לפתוח את ה״כיס״ של הפיתה.
  6. להעביר לתבנית אפייה עם נייר אפייה מעל ולהכנית לתנור.
  7. לאפות במשך 20-25 דק' עד להזהבה ואווריריות. מומלץ להפוך את
    הפיתות במהלך האפייה.

הקינוח הלאומי: מתכון לעוגת בסקוויטים ללא גלוטן, ללא סוכר ודל פחמימות

באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא

גלוטן מ-התפריט.

כמות מנות: חתיכות בגודל בינוני 10-12
זמן הכנה – שעה וחצי. זמן קירור והתייצבות – לפחות שעתיים
רמת קושי-בינונית
לכבוד יום העצמאות קבלו מתכון לעוגה הכי ישראלית שיש!
העוגה שאהובה על כל הילדים והמבוגרים, והפעם בגרסה דלת פחמימה, ללא גלוטן וללא
תוספת של סוכר.
למתכון הזה נולדו הרבה גרסאות לאורך השנים, בחלקן הוסיפו לתערובת המילוי גבינה לבנה
ובחלקן לא, בחלקן נתנו למילוי טעם שוקולדי ובחלקן רק ווניל.
את כל הגיוונים והשינויים האלה אפשר לעשות גם פה, בגרסה הדלת פחמימה.
לחיי קינוחי ילדות שיישארו תמיד הקינוחים הכי טעימים!
מצרכים-לביסקוויטים:
2 כוסות קמח שקדים
1 כף קמח פשתן
2 כפות ממתיק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה
3 כפות חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
מצרכים-למילוי:
2 חבילות שמנת מתוקה להקצפה (סה"כ 500 גרם)
2 כוסות חלב שקדים (מופרדות, 1+1)
1 כוס גבינת מסקרפונה – לא חובה ואפשר עם או בלי הגבינה
1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר

מצרכים-לציפוי:
80 גרם שוקולד חלב או מריר ללא תוספת סוכר
1/3 כוס חלב שקדים
הכנה-בסקוויטים:
1.לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית תנור עם נייר אפייה מעל (רצוי להבריש עם מעט חמאה).

  1. בקערה גדולה לערבב ביחד קמח שקדים, קמח פשתן, ממתיק, אינסטנט פודינג, קינמון
    ואבקת סודה לשתייה.
  2. בקערה קטנה לטרוף ביחד ביצה ותמצית וניל.
  3. לפעור "בור" במרכז הקערה עם תערובת הקמחים ולשפוך לתוכו את החמאה המומסת ואת
    הביצה עם התמצית וניל.
    5.לערבב בעזרת כף עד ליצירת תערובת "בצקית" של גושים גדולים.
    6.ללוש כמה דק' לאיחוד של הבצק ויצירת כדור.
  4. להעביר את הכדור בצק מעל לנייר אפייה משומן עם מעט חמאה.
    8.להניח מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד בעזרת מערוך לצורת מלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
    9.כדי ליישר את הקצוות של המלבן, יש להיעזר בנייר האפייה ולקפל אותו כלפי פנימה עם
    הקצוות ליצירת קו ישר (ראו סרטון הכנה). לרדד קלות את הקצוות פעם נוספת והבצק מוכן
    לחיתוך.
  5. בעזרת סכין חדה או גלגלת לחיתוך פיצה, לחתוך את הבצק למלבנים בגודל שווה ככל
    שניתן.
  6. בעזרת מזלג לנעוץ ולסמן חורים בכל המלבנים (שלב שהוא יותר ליופי ואין בו צורך
    פונקציונאלי).
  7. להעביר בעדינות את המלבנים לתבנית עם נייר האפייה עם ריווחים של כ-1 ס"מ ביניהם.
  8. להכניס לתנור ל-12-15 דק' אפייה. תהיו ליד התנור, משום שהם יכולים להישרף בקלות.
  9. לצנן לגמרי לפני שמעבירים לכלי איחסון.
    מילוי והרכבה:
    1.לשים את רכיבי המילוי במיקסר ולהקציף  במהירות הגבוהה ביותר במשך כ-10 דק', עד
    שמתקבלת קצפת חצי יציבה. ** כדי לייצב את הקצפת יותר, אתם יכולים להוסיף גבינה או 1-2
    כפות נוספות של אינסטנט פודינג וניל.
    2.בשלב זה במידה ואתם רוצים תוספת של גבינה, תוסיפו את הגבינה ותקציפו ביחד עוד כדקה
    עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
    3.ועכשיו לחלק הכייפי – ההרכבה!
  10. בתבנית ריבועית שהכנתם מראש (אני השתמשתי בתבנית בגודל של 23/23 ס"מ), להניח
    שכבה ראשונה של בסקוויטים אחרי שאתם טובלים כל אחד מהם בחלב שקדים למשך כמה
    שניות.
    5.מעל שכבת הבסקוויטים הראשונה לפזר 1/3 מתערובת המילוי באופן אחיד בתבנית.
    6.להמשיך ככה עם עוד 2 שכבות נוספות, כאשר מסיימים עם שכבת קצפת.
    7.להכניס את העוגה למקפיא לשעתיים לפחות.
    ציפוי והגשה:
    1.בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד את השוקולד עם החלב שקדים  (כדקה על חום
    מקסימלי) ולערבב ביחד ליצירת רוטב שוקולד.

2.להוציא את העוגה מהמקפיא ולשפוך מעליה את השוקולד. להזיז קלות את התבנית מצד לצד
לפיזור וציפוי מלא של העוגה עם הרוטב שוקולד.
** העוגה צריכה להיות במקפיא כחצי שעה מקסימום לפני ההגשה. מהמקפיא היא עוברת
למקרר למנוחה קלה ואז לחיתוך והגשה. ממליצה לפרוס עם סכין חדה טבולה במים חמים.


לעוד מתכונים היכנסו לאתר

בתיאבון

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים