2

לייקים

מאפה פילו בולגרי לחג השבועות

מאפה פילו בולגרי (בניצה קצת אחרת) לחג השבועות

שתפו:

מאפה פילו בולגרי לחג השבועות

מאפה פילו בולגרי (בניצה קצת אחרת) לחג השבועות

שתפו:

מתכון 'סולתם' באדיבות וצילום: גיל אבירם

מאפה בולגרי עם גבינה הוא מאכל פופולרי ואהוב במטבח הבולגרי. הנפוץ ביותר של
מאפה עם גבינה נקרא "בניצה", שהוא סוג של מאפה פילו במילוי תערובת של גבינה,
ביצים ולעתים גם יוגורט או תרד.


טעמו של המאפה הוא עשיר ומלוח, בשילוב פריכות ותערובת גבינה שיוצרת מרקם
קרמי שמשלים את המאפה למתקלף וקריספי. ניתן להינות מהמאפה כתפריט לארוחת
בוקר, בארנץ' או חטיף למהלך הערב.


מצרכים למלית:
1 חבילה גבינת טוב טעם
1 קובייה בולגרית 16%
חופן גבינה צהובה עמק מגורדת
מיכל שמנת מתוקה 38%
2 ביצים שלמות
מלח ופלפל שחור טחון
2 כפות קמח
חבילה עלי פילו
חמאה מומסת למריחה

אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי המלית.
מסדרים בתבנית אפייה שכבה של עלי פילו מקומטים ויוצקים מעל את המלית.
מעל המלית מסדרים עוד עלים שלמים של פילו מקומטים בצפיפות.


מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום
של 200 מעלות עד להשחמה טובה.
המלצה: הגישו ליד ירקות טריים חתוכים.

בתיאבון וחג שמח!

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים