עוגת דבש קלה
מרכיבים:
5 חלבונים
1/2 כוס כמו סוכר (לא חובה, הדבש נותן לעוגה מתיקות
עדינה)
4 כפות שמן
2 חלמונים
2/3 כוס דבש (250 גרם)
1 כוס קמח תופח
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית קינמון
כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מערבבים את
החלמונים עם השמן ומוסיפים לקצף.מוסיפים באיטיות את שאר
החומרים תוך בחישה מתמדת. מעבירים את התערובת לתבנית
ואופים בחום בינוני כ – 40 דקות.
גרטאן בטטות ודלעת
מרכיבים:
2 בטטות בינוניות קלופות
300 גרם דלעת
חצי מיכל שמנת לבישול 9%
שליש כוס חלב
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
שן שום קטנה
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל
אופן הכנה:
קולפים את הבטטות והדלעת וחותכים לפרוסות דקות (אפשר במעבד
מזון( מערבבים את השמנת עם החלב. מוסיפים את התבלינים ושן
שום כתושה. מתקנים תיבול לפי הטעם.
מערבבים בעדינות עם הידיים את פרוסות הבטטות והדלעת עם
הרוטב. שומרים מעט מהרוטב בצד. מסדרים בתבנית אפיה, יוצקים
את הרוטב ששמרנו בצד. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה. מכסים
את התבנית עם נייר אלומיניום. אופים בחום בינוני גבוה כחצי שעה
מכוסה. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות להזהבה
קלה.
דג בעגבניות ושומר
מרכיבים:
6 חתיכות פילה בגודל כף יד (200 גרם) של דג ים:
דניס/לברק/לוקוס
1 כף שמן זית
4 עלי מרווה
1-2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים ונקיים מגרעינים
1-2 שיני שום פרוסות
1/2 קילו עגבניות שרי תמר חצויות
3 עגבניות תמר חצויות
שומר גדול פרוס דק
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 220 מעלות. מטגנים עלי מרווה במעט
שמן זית בתוך מחבת גדולה שמתאימה גם לתנור.
מוסיפים פלפלים חריפים ומאדים עוד כ- 2 דקות. מוספים
את השום ומאדים כדקה, מקפידים שלא יישרף. מוסיפים
את עגבניות השרי, את עגבניות התמר ואת השומר הפרוס
ומביאים לרתיחה מלאה. מסדרים את הדגים בין העגבניות
ומתבלים. אופים כ- 15 דקות, עד שהדג מוכן.
הערה: את תבשיל העגבניות אפשר להכין מראש עד שלב
הרתיחה, את הדגים עצמם עדיף לבשל בסמוך להגשה.