1

לייקים

מתתכוני מרק מחממים, מנחמים ומשביעים 

מתתכוני מרק מחממים, מנחמים ומשביעים באדיבות חלי ממן.

שתפו:

מתתכוני מרק מחממים, מנחמים ומשביעים 

מתתכוני מרק מחממים, מנחמים ומשביעים באדיבות חלי ממן.

שתפו:

מתתכונים באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.

מרק עשיר של בשר ושעועית לבנה

מצרכים ל 4 מנות:
שמן זית- כף
500 גרם פילה מדומה (מס' 6) חתוך לקוביות בינוניות
200 גרם שעועית לבנה יבשה
2 גזרים
2 בצלים קצוצים
3 גבעולי סלרי
4 עגבניות מגורדות
5 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
תיבול:
פפריקה מתוקה- כף שטוחה
פפריקה חריפה- כפית
כמון- כפית
פלפל שחור- כפית
מלח- כפית
מים- 5 כוסות
לקישוט: פטרוזיליה/ כוסברה (לא חובה)

אופן הכנה

  1. להשרות את השעועית הלבנה לילה לפני עם מים וכפית סודה לבישול
  2. קוצצים את הבצל והשום, חותכים את הגזר והסלרי לקוביות/פרוסות
    ומגרדים את העגבניות
  3. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים,
    מוציאים לקערה נפרדת.
  4. מוסיפים לאותו סיר את הבצל הקצוץ, השום והגזר ומבשלים כ 5 דקות
    תוך כדי ערבוב
  5. מוסיפים לסיר את התבלינים, העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים
  6. מסננים את השעועית ושוטפים היטב ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים
    את הבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה,
    מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
  7. טועמים ומתקנים תיבול, במידה וצריך מוסיפים עוד מים. המרק מוכן
    כאשר השעועית והבשר רכים
  8. ניתן לפזר מעל המרק עלי כוסברה/פטרוזיליה

מרק עשיר שכל מנה מהווה ארוחה שלמה בפני עצמה עם חלבונים, פחמימות ורכבות וסיבים
תזונתיים.

מתכון מרק עדשים כתומות

מצרכים (ל-9 מנות):
כוס עדשים כתומות (170 גרם), נקיות ושטופות
בצל בגודל בינוני קצוץ דק-דק
שן שום כתושה
2 קישואים בגודל בינוני, מגורדים דק
כף שמן זית
2 גבעולי פטרוזיליה (שלמים)
גבעול סלרי בגודל גדול (שלם)
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה כמון
 אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את שן השום, את הכורכום, את הפלפל השחור ואת הכמון ומערבבים.
    מוסיפים את העדשים ואת הקישואים המגורדים ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.
  5. מוסיפים את גבעול הסלרי ואת גבעולי הפטרוזיליה לתוך מי המרק, מכסים את
    הסיר ומכבים את האש.
    כל מנה מהווה מקור טוב לחלבנים מהצומח ולפחמימות מורכבות ומכילה
    רק עד 100 קלוריות למנה.

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים