1. ברכות שלמה
כשנחתמו הסכמי אוסלו ב' ונמסרה העיר בית לחם לידי הרשות הפלסטינית, הוסכם כי בריכות שלמה שמדרום לעיר ושנבנו בימי הורדוס יהיו בשטח C. אלא שלצד ההסכמה הזו שבאה בעקבות חשיבותו הארכיאולוגית של המקום, על המפה סומן הקו מדרום לבריכות, הפלסטינים 'קפצו' על הטעות כמוצא שלל רב ובמשך שנים מנעו ביקור של מטיילים ישראלים במקום.
תושבי האזור המבוגרים ידעו לספר על בריכות באורך של למעלה ממאה מטר וברוחב של יותר מעשרים מטרים בהן נהגו לטבול. עם השנים יזמו אנשי בית ספר שדה כפר עציון סיורים במקום בתיאום עם חטיבת עציון שאיפשרה לאורך הזמן ביקור בבריכה התחתונה.
בחול המועד הקרוב ובתיאום עם החטיבה המרחבית נקיים סיורים גם בבריכה האמצעית ובזו העליונה. המצטרפים יזכו ב סיור ייחודי לאחד מהמונומנטים המרשים בארץ ישראל – ברכות שלמה. לאחר הביקור בברכות נמשיך לחורבת אל חוח' – עיטם המקראית.
2. בדוק כבר היית?
בראש מצוק אדיר מעל בקעת יריחו ניצב בודד המבצר החשמונאי הקדום ביותר בארץ- מבצר דוק.
המבצר חולש על כל בקעת יריחו והדרכים היורדות מהר בית אל לבקעה. זהו ככל הידוע המבצר החשמונאי הראשון שהוקם עוד בימי שמעון אחיו של יהודה המקבי. באתר התרחשו מספר אירועים דרמטיים ונותרו בשטח שרידי מערכת המים, מערכת מצור קדומה ונוף עוצר נשימה.
בסמוך למבצר יש מספר מערות טבעיות אשר שימשו את מורדי מרד בר כוכבא ואולי אף את מרגלי יהושע בן נון ערב כניסת עם ישראל לארץ.
הדוק שאינו מתוייר כל כך מצריך הליכה בת 14 ק"מ ועל כן המסלול מיועד למטיבי הלכת
עלות ההרשמה מראש 65 ₪ באתר בית ספר שדה כפר עציון
קרדיט תמונה: גיא דרך.
3. חוגגים חירות בתל בתיר
תל בתיר היה בירת המרד של בר כוכבא ברומאים ואחד מסמליו של העם היהודי בארץ ישראל. הערבים קוראים לתל "חירבת אל יהודי" ושם זה מעיד כאלף עדים על חשיבותו.
בתל נפל מנהיג המרד שמעון בר כוכבא והעדויות ההיסטוריות מתארות בו קרב קשה בו נהרגו אלפי יהודים במלחמה למען חירות עם ישראל. בשנים האחרונות התבצעו במקום לא מעט מעשי שוד עתיקות, הוקם מבנה ארעי והכל במטרה לעמעם את המורשת היהודית במקום. בית ספר שדה כפר עציון שהוביל את המאבק נגד הפגיעה במקום בהצלחה מזמין את מטיבי הלכת ואוהבי ההיסטוריה הארצישראלית להצטרף לסיור מיוחד בתל שנמצא בשטח C וללמוד יחד על המרד, על הקשיים ועל הצורך לשמור יחד על התל.
קרדיט תמונה: דוברות ביה"ס שדה כפר עציון.