חומוס גוואקמולי
לרגל יום החומוס הבינלאומי, אשר חל מידי שנה ב-13 במאי, מגישה חברת "חקלאי
גרנות", המשווקת המובילה בישראל של אבוקדו גרנות ופירות וירקות טריים, מתכון
למנה מיוחדת וטעימה: חומוס עם אבוקדו – "גוואקחומוס" – שילוב טעמים מפתיע של
חומוס עם אבוקדו, קל להכנה ונהדר כמנת ביניים או עיקרית, לניגוב טבעוני וגם לכאלה
שלו.
יום חומוס שמח!
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
1 אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו גרנות"
350 גרם חומוס מבושל
2 כפיות מיץ לימון
1/4 כפית פלפל חריף
1/4 כוס כוסברה
2 כפיות שמן זית
אופן ההכנה:
- משרים ללילה את החומוס בקערית מים בטמפרטורת החדר. מבשלים
במים רותחים עד לריכוכו המוחלט. - טוחנים בבלנדר את גרגירי החומוס עם 2 כפיות מיץ לימון. מוסיפים
אבוקדו בשל, רבע כפית פלפל חריף, רבע כוס כוסברה ושתי כפיות שמן
זית. - מוזגים לקערה בתנועת ניגוב ומקשטים עם שמן זית וכמה גרגרי חומוס.
בית האריזה של חקלאי גרנות פועל תחת כשרות הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.