לרגל יום הפלאפל הבינלאומי, אשר חל מידי שנה ב-12 ביוני, מגישה חברת "חקלאי
גרנות", המתמחה בשיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון,
מתכון לפלאפל מקורי וטעים: פלאפל אבוקדו! שילוב טעמים מפתיע המעניק למנה
הישראלית הפופולארית חידוש מרענן ומשלב בה את הפרי האהוב ביותר בישראל –
אבוקדו.
יום פלאפל שמח!
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
2 אבוקדו קלוף וללא גלעין מסוג "אבוקדו גרנות"
300 גרם חומוס מושרה
150 גרם חומוס מושרה ומבושל חצי שעה
2 שיני שום
מלח ופלפל- לפי הטעם
1/4 פלפל חריף ירוק
1 כף קמח
שמן טיגון
אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם סכין מתכת מעבדים בפולסים את כל הרכיבים חוץ
מהקמח עד קבלת מסה פירורית ואחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים
שוב. - יוצרים מהמסה כדורים ומטגנים בסיר עם שמן חם.
- ניתן להגיש בתוך פיתה לצד סלט ירקות טרי ומתובל.
כשרות מוצרי "חקלאי גרנות" בהשגחת הרב אפרתי ובד"ץ עדה חרדית.