25

לייקים

ראש השנה בפתח: אוכלים בריא!

הפעם, אנחנו רוצים לברך אותך בחגים טובים ולא משמינים!

שתפו:

ראש השנה בפתח: אוכלים בריא!

הפעם, אנחנו רוצים לברך אותך בחגים טובים ולא משמינים!

שתפו:

החג הראשון של השנה מגיע בגדול עם הרבה סעודות והרבה משפחה ואנחנו
כתמיד רוצים להפתיע – להיות טעימים, ייחודיים, מגוונים וכמובן – בריאים.
זה כבר שנים שאנו עוברים את תקופת החגים עם עוד כמה קילוגרמים. וכך גם
האורחים שלך. כולנו. אז הפעם, אנחנו רוצים לברך אותך בחגים טובים ולא משמינים.


חגים שנצליח לארגן אותם כך שגם הגוף שלנו יישאר כמו שהיה 'לפני החגים'.
ההצלחה בהכנת ארוחות טובות ושמירה על המשקל תלויה בתכנון מראש ובעיצוב
וארגון נכון של שולחן החג. חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא מראה
לנו את הדרך עם טיפים ורעיונות וגם מתכונים חגיגיים.


לעיצוב שולחן האוכל השפעה גדולה על הכמות שאנו אוכלים ואין הכוונה למפה
או לפרחים שיהיו עליו אלא לגודל כלי האכילה בהם נשתמש – 3 כפות אורז
מפנק על צלחת קטנה נראות כמנת פחמימה מספקת וטובה, ואילו אותן 3 כפות
שמוגשות על צלחת גדולה נראות כמו פתיח קטן לסעודה שברור שניקח אחריה
עוד כף או 2. וכך בקלות, בלי לדעת, בלי לחשוב ובלי להתכוון, רק בגלל גודל
הצלחת, הוספנו עוד עשרות קלוריות לארוחה. תכפילו במספר ארוחות החג ו..
משום מה אנחנו לא מצליחים לסגור את הכפתור במכנסיים בסוף תקופת
החגים…


לכן, כשעורכים את שולחן החג כדאי לבחור בצלחות בינוניות, לא ענקיות.
הכוסות צריכות גם הם להיות קטנות וכפות הגשה חשוב שיהיו רגילות ולא
גדולות ועמוקות.


עכשיו, כשהכלים במידה המתאימה בואו נארגן מחדש גם את הצורה בה אנו
מגישים את המזון לארוחה. בופה, שבו האוכל לא נשאר מולכם על השולחן,
יכול לעזור לכם לא להגזים באכילה. על השולחן השאירו את המים והסלטים
ואילו את המנות העיקריות ארגנו בשולחן נפרד, על התנור או על השיש. אם
צורת עריכה כזו היא בלתי אפשרית, לפחות כסו את הסירים או הקערות
במכסה. בצורה הזו זה מוכח שתאכלו פחות. כי כשצריך לקום ולקחת עוד,
מאוד יכול להיות שתשאלו את עצמכם: האם אני באמת רעב/ה בשביל עוד
מנה. ועצם השאלה תכוון אתכם לתשובה הנכונה, בקלות. ואילו כשהמנות
העיקריות, הטובות והחד-שנתיות האלה נמצאות מולכם, קטן מאוד הסיכוי
שתעמדו בפיתוי ולא תקחו עוד כף ועוד אחת, בלי בכלל לשים לב שלקחתם. זה
פשוט היה מולכם.

שולחן מעוצב בצורה נכונה הוא דרך מצוינת למניעת עליה במשקל בחגים.
כשהמזונות לא בהישג יד, אנחנו חייבים לחשוב דקה לפני האכילה. הדקה הזו
תעזור לך לקבל החלטה מתוך מודעות, ומתוך שליטה.

המלצות למאכלי חג קלילים:
הכינו מנות עיקריות הכוללות דגים : ארוחה המבוססת על דג וסלט היא
ארוחה קלה, מזינה ולא מרדימה. הדגים תורמים לנו חלבון איכותי. הם מהווים
מנת תחליף מצוינת לבשר, לעוף, לגבינה ולביצה ובכך עוזרים לנו לגוון את
התפריט שלנו. דגי הבריכות בישראל מכילים מעט שומן רווי ומכילים מגוון
מינרלים וויטמינים כגון ויטמין B12 ובוויטמין D. לדגי הבריכה השונים איכויות
תזונתיות שונות לעומת דגי ים ולכן מומלץ לגוון את סוג הדגים שמשלבים
בארוחות.


השקיעו בתוספות בהם התברכה השנה החדשה: דלעת – שייכת למשפחת
הדלועים (כמו גם המלפפון, הקישוא והדלורית) צבעה כתום, תורמת לתחושת
שובע, והיא קלה לעיכול. מכילה בטא-קרוטן (פרו ויטמין A), מינרלים שונים כמו
אשלגן, השומר על מאזן הנוזלים בגוף ועוזר ביצירת אנרגיה וויטמינים רבים,
ביניהם ויטמין C, B וויטמין E.
מלבד מרקמה הרך, טעמה המתוק, ותרומתה לבריאות ולראיה טובה, לדלעת
יתרונות רבים: היא מכילה כמות נמוכה מאוד של שומן וקלוריות ובגלל ערכה
הקלורי הנמוך (רק 26 קלוריות ל-100 גרם) היא נחשבת לירק שאפשר לאכול
בצורה חופשית בשמירה על המשקל . טיפ! דלעת אפויה בתנור בשילוב
תבלינים/עשבי תיבול תשמש כתוספת טעימה, משביעה ודלת קלוריות.
לוביה (שעועית ירוקה) – עשירה במגנזיום ומכילה ויטמינים רבים ביניהם:
ויטמין K, העוזר בתהליך ריפוי של הגוף. ויטמיןC , ויטמין A  וסיבים תזונתיים
רבים היעילים לסובלים מעצירות. טיפ! הכינו תבשיל שעועית ירוקה עם בצל
מאודה ומעט תבלינים – תוספת נהדרת לצד דג בארוחת חג.
סלק – ירק בעל ערכים תזונתיים גבוהים. מתאים לאכילה בכל צורה – קר או
חם, מבושל או טרי, על שורשיו ועליו. מכיל ויטמינים ומינרלים רבים. פנקו את
האורחים בסלט עשיר בסלק: מקלפים את הסלק, חותכים ומאדים במעט שמן
זית ומים לרבע שעה (מקסימום) והסלק מוכן. למרות הערך התזונתי הרבה שלו
הוא מכיל סוכר טבעי לכן מומלץ לאכול ממנו בנדיבות אך לא להגזים.


טיפ למתכון קליל: הכינו 3 סלקים בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות, סחטו
מיץ מלימון שלם, הוסיפו בצל סגול בינוני קצוץ לקוביות קטנות, צרור פטרוזיליה
שטוף וקצוץ ופזרו מלח ופלפל שחור טרי טחון. המתכון ישתלב מצוין עם אורז
מלא.

והקינוח? רימון – פרי המסמן לכולנו את ראש השנה. טעמו חמצמץ והוא
עשיר בסיבים, מספק אשלגן, ויטמין C, נוגדי חמצון ועוד מרכיבי תזונה בריאים
וטובים. נמצא בקבוצת המזונות האדומים, מזונות שיכולים לתרום לשמירה על
בריאות הלב ומערכת החיסון.


טיפ! הכינו מראש קינוח רימונים. פזרו גרגירי רימון עם 2 כפות סומסום והגישו
בקעריות קטנות. (יחידה בינונית של רימון 300 גרם )- מכילה כ 240 קלוריות.

מתכונים:

סלק אפוי וחגיגי
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:
כף שמן זית
כפית אורגנו או גרעיני כוסברה שלמים או רוזמרין טרי
כפית מלח גס
4 סלקים בינוניים
פלפל גרוס לפי הטעם
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה. מקלפים את הסלקים, חוצים אותם ופורסים
לפרוסות של כ – 1/2 ס"מ. מערבבים בקערה עם השמן והתבלינים מסדרים
בתבנית אפייה מתאימה ואופים כשעה, עד שהסלק רך אך אינו מתפרק.
 מגישים חם, חמים או פושר.

שעועית ירוקה עם עגבניות
באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.
מרכיבים:
מלח ופלפל
כפית שמן זית
3-4 עגבניות טריות מקולפות וחתוכות לקוביות בגודל בינוני / עגבניות שרי
חצויות
חבילת שעועית ירוקה (רצוי עדינה) מוכנה לפי ההוראות
כף עלי בזיליקום קצוצים
כף גרעיני דלעת קלויים (לא חובה)
אופן הכנה:
מחממים את השמן בווק או במחבת מתאימה.
מוסיפים את השעועית ומקפיצים כשתי דקות.  מוסיפים את העגבניות
וממשיכים להקפיץ.
מתבלים בפלפל, מלח ובזיליקום ומסירים מהאש.
מקשטים בגרעיני הדלעת לפני ההגשה.  מגישים חם או פושר.

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים