זן חדש של חקלאות – חוות הידרופוניות, ענקיות והייט-קיות, צצות בכל רחבי הארץ.
בשנה האחרונה הוקמו חממות הידרופוניות רבות על ידי צעירים ששינו את מקצועם ומגדלים מגשים מלאים חסות שלמות ומתוקות, עשבי תיבול ירוקים והם מאוהבים בחקלאות החכמה ומהמרים עליה בכל הכוח. כאשר היופי בתהליך, הוא שהוא אינו מוגבל בעונות, היבול גדל ללא חומרי הדברה ואף ניתן לחזות את העלות ותקופת הגידול שלו במדויק ולהקימן בכל מקום ובכל רגע.
שמוליק לרר , בן 31, נשוי +3 בנות, נולד, גדל ומתגורר בכפר חב"ד בקרבת בני המשפחה אשר מסייעים להם בטיפול בחממה. שמוליק הקים את עלי הכפר – חווה הידרופונית לפני פחות משנה לאחר שעסק במשך שנים בתחום הבנייה הירוקה ובמקצועו הוא הנדסאי אדריכלות.
שמוליק , מגדל בחווה ההידרופונית סוגי חסה שונים, סלרי ועלי מאכל רבים: קייל, תרד, בצל ירוק, נענע, רוקט, פטרוזיליה, כוסברה ועוד.. בגידול מיוחד למניעת חרקים. הוא עובד כל ימות השבוע בחממה, בסיוע בני משפחתו מסייעים בקטיף ושתילות. מכירת התוצרת מתבצעת ישירות בחממה בימי רביעי, חמישי ושישי.
"כשהחלטתי להקים את החממה פניתי לסיוע למימון מהבנקים, אך ללא הצלחה בגלל העדר רקע בנושא החקלאי. אך לבסוף נעזרתי בקרן נתן להגשמת החלום שלי". מספר שמוליק. "כל יום אנחנו מתרגשים מחדש להכין סלט טרי עם ירקות שגידלנו בעצמנו"
חוות אלה קמות ברגע מכריע, הם ממציאים מחדש את שרשרת אספקת המזון הטרי כאשר חלקי הארץ קמלים בחום ובבצורת של שינויי אקלים, לצד הביקוש למזון בגידול מקומי וטרי. החוות פרודוקטיביות פי כמעט 100 מהחוות המסורתיות ומשתמשות ב-95% פחות מים.
"קרן נתן הוקמה על ידי נתן (נייתי) קירש, נדבן ציוני יהודי במטרה לעודד יזמים חדשים נטולי אמצעים כספיים לבנות עסק חדש בישראל." מסבירה דורית להב-צור מנכ"לית עמותת קרן נתן אשר סייעה ליזמים להגשים את חלומם ולהקים עסק חדש בישראל."
"הסיוע ליזם העומד בקריטריונים היא במתן הלוואה בסך של עד 240,000 ש"ח, ללא ריבית והצמדה . הקרן פועלת ללא מטרות רווח וזאת מתוך האמונה כי עסקים קטנים הם מנוע הצמיחה של כלכלת ישראל." מוסיפה להב צור.
תגובה אחת
שמחתי לקרוא על נדבן אשר משקיע ועוזר ליזמים להתחיל ולצמוח ובכך עוזר לכלכלת ישראל. לעומת אלה שלצערנו משקיעים כספים רבים להפגנות ולהרס המרקם החברתי במדינת ישראל.
אשרינו.