לרגל שבוע האוכל האיטלקי: מתכון להכנת מנה איטלקית מסורתית: קצ'יו א-פפה
באדיבות: השף האיטלקי מסימיליאנו די מתאו
קצ'יו א-פפה היא מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי, המקדשת את חומרי הגלם שבה – גבינות
משובחות. היא פשוטה להכנה, כוללת מעט מאוד מרכיבים וקוצרת מחמאות בשפע.
לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים בימים אלו זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, נציבות
הסחר האיטלקית, יוצאת בשיתוף פעולה עם השף האיטלקי מסימיליאנו די מתאו
שחושף את המתכון הבייתי שלו להכנת קצ'יו א-פפה המתבסס על גבינות איטלקיות:
קצ'יו א- פפה ( Cacio e pepe)
מצרכים:
חבילת ספגטי 450 גרם
150 גרם פקורינו רומנו מגורר
100 גרם פרמג'אנו רג'אנו מגורר
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס מים חמימים 40 צלזיוס
אופן ההכנה:
מטגנים על מחבת על אש נמוכה במשך 4 דקות את הפלפל ושמים בצד (ממשיך להתבשל במחבת ללא
אש) .
שמים בבלנדר את המים החמים והגבינות ומערבבים עד שיופיעו גושי גבינה ונוצר קרם שמנת.
מבשלים את הפסטה אל דנטה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת עם הפלפל לאידוי ( ללא אש).
מוסיפים את שמנת הגבינה שיצרנו, מערבבים היטב ומגישים.