מתכון ל – 4 חלות או 20 לחמניות
החומרים:
1 כף מלח.
1 ק"ג קמח כוסמין 80% רובינפלד.
1/2 כוס סוכר.
1 כף שמרים יבשים.
1 כף משפר אפיה רובינפלד.
3- 1/2 2 כוסות מים פושרים (כוס=180 מ"ל).
1/2 כוס שמן.
אופן ההכנה:
ללוש את החומרים לבצק אחיד במשך 8 דקות.
להתפיח כשעה וחצי.
לקלוע חלות בכל צורה שתבחרו או לקרוץ לחמניות.
למרוח ביצה ולפזר מלמעלה שומשום או פרג (או שניהם).
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להשחמה.
טיפים להצלחת המאפה:
- לישה ארוכה בין 6-10 דקות.
- התפחה אופטימאלית היא: כשהבצק מכפיל את נפחו.
- מומלץ במיוחד! התפחה שניה.
- לאחר קליעת החלות או קריצת הלחמניות להתפיח שוב בתנור שחומם ל- 50 מעלות.
חלות ופסי שמרים: כ-40 דקות.
לחמניות, רוגעלך: כ- 25 דקות. - באפיית חלות או פסי שמרים – לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 22 דקות, להנמיך את החום ל- 160 מעלות ולאפות עוד כ- 25 דקות. כך מתקבל המאפה אפוי היטב גם מבפנים.
רובינפלד מאחלים לכם חג שמח, שנה חדשה טובה ומתוקה ועם הרבה יותר בריאות באפייה ביתית עם קמח כוסמין 80% הטוב ביותר לתזונה ולטעם כל בני המשפחה.