מצרכים ל-5-6 מנות:
1 ליטר מים
1 כפית שטוחה מלח
1 כוס קמח תירס לפולנטה
200 גרם (1 כוס) פרמז'ן, מגורד
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
2-3 כפות רוטב פסטו ברילה
שמן זית לטיגון
להגשה:
1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות ברילה
חופן גבינת פרמז'ן
אופן ההכנה:
- מכינים את הפולנטה: בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה. מוסיפים את המלח.
- בזרם דק ואחיד שופכים פנימה את קמח התירס אל תוך המים ובוחשים כל הזמן,
על מנת שלא ייווצרו גושים. - מערבבים בכף עץ עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות תוך בחישה מדי פעם.
- מוסיפים את הפרמז'ן, החמאה והפסטו ובוחשים עד שהם נמסים ונטמעים
בפולנטה. טועמים ומתקנים את תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם. - משטחים את הפולנטה בתבנית מלבנית לגובה 2-3 ס"מ ומשאירים ל-15 דקות,
עד שהיא מתייצבת. - מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הפולנטה לקוביות בגודל הרצוי.
- מסדרים את קוביות הפולנטה על גבי תבנית משומנת ואופים כ-20 דקות עד
להזהבה קלה. באמצע האפייה הופכים לצד השני. - מגישים עם רוטב עגבניות ופרמז'ן.
המתכון באדיבות המותג ברילה