חברת קפוא-זן תפיץ את מוצרי המזון
הטבעוני של מותג "משומשו"
יצרנית המזון הטבעוני רושמת צמיחה של כ-90% במכירות ברבעון הראשון של
החברה מרחיבה את המפעל ומשקיעה במערכי ייצור ואריזה מתקדמים,
במטרה לתת מענה לביקוש הגובר ולפעילות הייצוא • חברת "קפוא-זן",
המתמחה בשיווק והפצה של מזון קפוא ומצונן בכל רחבי הארץ, תפיץ את כל
מגוון המוצרים של משומשו, כולל גבינות טבעוניות מצוננות ומוצרים קפואים חדשים
מותג מוצרי המזון הטבעוני "משומשו", בבעלות קיבוץ גן-שמואל וחברת הדר-פוד, חתמה
על הסכם הפצה עם חברת קפוא-זן, במסגרתו תפיץ החברה את מגוון מוצרי משומשו
ברשתות המזון הקמעונאיות ובשוק המוסדי בפריסה ארצית. קו המוצרים כולל גבינות
טבעוניות קשות, ממרחים בסגנון גבינת שמנת, חמאה טבעונית, תחליפי בשר ארוזים וכן
סדרת מוצרי מאפה חדשה הכוללת מיני בורקס במילוי פטה טבעונית, מיני בורקס טבעוני
במילוי בסגנון פיצה ובמילוי "בשר". בכוונת החברה להרחיב את קו הפצת המוצרים ולהגיע
במהלך השנה הקרובה לכ-1500 חנויות ונקודות מכירה בכל הארץ.
שנת הקורונה החולפת הביאה לגידולים משמעותיים בשוק הטבעוני. החברה רשמה גידול
של כ-40% במכירות שנת 2020 לעומת 2019 וכמעט הכפילה את מכירותיה ברבעון
הראשון של שנת 2021, לעומת שנה קודמת. לדברי אייל אדוט, מנכ"ל החברה המהלך
עם קפוא-זן נועד להרחיב את הפעילות בשוק המוסדי בכללן בתי מלון, פיצריות, בתי קפה,
חברות הסעדה ומסעדות. כמו כן לתת פתרון שיווקי ולוגיסטי רחב בשוק הקמעונאי כולל
ברשתות בהם לא שווקו מוצרי "משומשו" עד היום כגון רמי לוי, ויקטורי ועוד, בכך ניתן
למצוא את המוצרים שלנו על המדף בכל רשתות המזון בישראל. "השקנו השנה מוצרים
חדשניים – חמאה טבעונית מופחתת שומן, לאבנה טבעונית וקו מוצרי מאפה כשהמטרה
להביא את מוצרי משומשו מהנישה לכלל השוק, לאחר שהפכו למוצרי מיינסטרים".
לדבריו, לאור הצמיחה המשמעותית בשוק הטבעוני בשנת הקורונה והגידול המהיר ביצוא אנחנו
משקיעים בהרחבת המפעל ובפסי ייצור ואריזה מתקדמים שיאפשרו גידול משמעותי
בכמויות ובמגוון.
המותג "משומשו" הושק בשנת 2016 ומאז גדל באופן משמעותי, עד שהוחלט להעביר את
המפעל מבית-שמש לגן-שמואל. בשנת 2018 נחנך המפעל החדש, בשטח של כ-800 מ"ר.
החברה עוסקת בייצור חמאה טבעונית, גבינות קשות וגבינות שמנת טבעוניות, כמו כן
מייצרת תחליפי בשר על בסיס חלבון אפונה. המוצרים אינם כוללים חומרים משמרים ואינם
מכילים סויה, גלוטן, לקטוז או כל אלרגן אחר. באמצעות חברת האם של משומשו, "וי-
גארדן" Vgarden)) יוקם מפעל לייצור גבינות טבעוניות באוסטרליה בשותפות עם חברת
ההפצה הגדולה ביותר ביבשת לשוק הטבעוני, המפיצה כיום את מוצרי Vgarden ברשת
הקמעונאית הגדולה באוסטרליה. במסגרת ההסכם, יוקמו קווי ייצור לגבינות טבעוניות
בהשקעה כספית של כ-15 מיליון ₪, בשימוש חומרי גלם שחלקם מיוצרים במפעל החברה
בקיבוץ גן-שמואל.