1

לייקים

"אחוה" והשף עומר מילר מגישים מתכון: "סלוף על הרשת לצד מאשוויה וטחינה"

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, בשיתוף עם השף עומר מילר ("טעים אש"), מגישים מתכון נפלא למנה שישראלים אוהבים: סלוף שמכינים ישירות על הגריל או בתנור, עם סלט ירקות צלויים וטחינה.

המתכון קל הכנה, יכול לשמש כתוספת לארוחה בשרית או צמחונית, באירוח חגיגי ובארוחה משפחתית משמחת.

בתיאבון!

מצרכים (לכ-6 פיתות רחבות):

לסלוף:

1 ק"ג קמח ללחם

1 כף שטוחה סוכר

1 כף שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

1 כף שמן זית

למאשוויה:

2 עגבניות

1 גמבה

1 פלפל ירוק חריף

1 בצל

1 מיץ מלימון

1/2 כוס שמן זית

קורט מלח

1 צרור פטרוזיליה

לטחינה:

1/3 כוס טחינה גולמית של "אחוה"

3 כפות מים

1 מלימון אחד

 אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות גס וצולים על הגריל.
  2. מכינים את הבצק: בקערה שמים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים ומערבבים בעזרת הידיים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומייצרים גוש. מכסים בעזרת ניילון נצמד ומתפיחים באזור חמים במשך כשעה וחצי.
  3. מייצרים כשישה כדורים מהבצק המותפח ומתפיחים את הכדורים למשך כעוד 45 דקות.
  4. מעבירים כל כדור למשטח מקומח ומייצרים פיתה רחבה בעזרת הידיים. מורחים כל פיתה במעט שמן זית ומניחים את הפיתות ישירות על הרשת.
  5. קוצצים את הירקות הצלויים, ממליחים ומוסיפים שמן זית ומיץ לימון.
  6. בעזרת בלנד מוט טוחנים טחינה גולמית, מים ומיץ לימון.
  7. מניחים את סלט הירקות השרופים על גבי הפיתה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה גס וטחינה. מזלפים שמן זית מלמעלה.
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
דוסיז ברשתות החברתיות

אולי יעניין אותך גם...

VER 0.6

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ריאיון השבוע
001-microphone
מבצעים
מבצעים
אופנה
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים
קהילה
קטגוריה קהילה
רכב
רכב