מה יותר טעים מעוגת חלווה עם שוקולד לבן?
אם תרצו אפשר להכין את אותה עוגה גם כעוגת פרווה עם שינוי חומרי הבסיס.
אז קבלו מתכון פשוט ומהיר להכין עוגה טעימה לכל המשפחה.
מצרכים לבסיס העוגה
100 גרם שוקולד לבן
גביע שמנת מתוקה
400 גרם נוגט (מחית אגוזי לוז)
מצרכים להכנת קרם חלבה:
250 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם סוכר וניל
100 גרם חמאה מומסת (או 80 גרם שמן קוקוס לגרסה פרווה)
200 גרם טחינה גולמית
120 גרם אבקת סוכר
לקישוט
שומשום לבן ושחור 20 גרם
פצפוצי אורז ושומשום לקישוט
אופן ההכנה עוגת חלווה
- מכינים את הבסיס על ידי המסת השוקולד נוגט במיקרוגל.
- מעבירים את הקרם לקערה מוסיפים את השומשום ומערבבים הכל יחד
- משטחים את התערובת שהתקבלה בתבנית על גבי נייר אפייה לשכנה של 1.5 ס"מ
- מקפיאים עד שהתערובת מתקשה.
- מכינים את קרם של עוגת חלווה – מערבבים גבינה עם סוכר וניל מוסיפים טחינה
ומערבבים יחד - הכנת השכבה – מניחים את פצפוצי אורז על צלחת, יוצקים קרם חלווה מכסים בסיס
נוסף ואז את הקרם.
באדיבות סיוון ביקרי.