6

לייקים

BEKO מפנקים אתכם במתכונים להמבורגר צמחוני!

יום ההמבורגר שמצוין ב 28.5, אמנם נחשב ליום חג בארצות הברית, יבשת ההמבורגרים, אבל נחגג ברחבי העולם וכמובן גם בישראל.

שתפו:

BEKO מפנקים אתכם במתכונים להמבורגר צמחוני!

יום ההמבורגר שמצוין ב 28.5, אמנם נחשב ליום חג בארצות הברית, יבשת ההמבורגרים, אבל נחגג ברחבי העולם וכמובן גם בישראל.

שתפו:

אחד המאכלים הכי פופולאריים, עבר שינוי בשנים האחרונות. הקציצה בלחמנייה בליווי חסה, עגבנייה ומיונז וקטשופ למי שאוהב, עדיין נחשבת לאחד מהמאכלים הפופולאריים במאה האחרונה, אבל אי אפשר להתעלם מהעבודה שההמבורגר עבר שינוי והתאים את עצמו גם למי שפחות מתחבר לבשר.

מתכונאים ושפים עובדים קשה, כדי למצוא חלופות טעימות בתוך הלחמנייה לקציצת הבשר והרשת מוצפת במתכונים אלטרנטיביים. לכבוד יום ההמבורגר, מציע Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, שני מתכוני המבורגרים מפתיעים שתוכלו להכין בבית.

המבורגר משעועית שחורה

מצרכים:

500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה

50 גר' שמן צמחי

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 פלפל ירוק גדול חתוך דק

3 שיני שום כתושות

100 גר' אגוזי קשיו קלויים

120 גר' גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'

1 ביצה

90 גר' פירורי לחם

מלח ופלפל גרוס

גבינה לפי הטעם, למשל צ'דר או גבינה שוויצרית

4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה

רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיותוספות לפי הטעם: למשל חסה, בצל, מלפפון חמוץ

אופן ההכנה:

– מחממים מחבת עם 2 כפות שמן

– מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום ומטגנים במשך 5 דקות

– מעבירים את התערובת לקערה גדולה

– גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון

– מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת

– שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה

– מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד

– מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים

– יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית

– מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני, צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים

– מעבירים ללחמנייה, מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.

מיני המבורגרים מסלמון עם חומוס עדשים

מצרכים:

180 גר' סלמון טרי

150 גר' בצל ירוק

150 גר' פלפל ירוק

2 חלבונים

1 כף שמן זית

190 גר' עדשים

מיץ מחצי לימון

60 גר' פירורי לחם

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

– קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה

– קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון

– מתבלים במלח ופלפל

– מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד

– מחממים כף שמן זית על מחבת

– יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים

– חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות

– טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח

– מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון

– מקשטים עם הירקות הצלויים

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים