1

לייקים

מכון ויצמן למדע: מחקר פורץ דרך באבוקדו

מדעני מכון ויצמן למדע גילו, כי התוסף שמקורו בצמחים, כמו אבוקדו, מפחית רמת חרדה מפחית את רמות החרדה בעכברים ללא תופעות לוואי משמעותיות.

לדברי החוקרים, החומר נמצא בריכוז גבוה במיוחד בפרי העץ אבוקדו וגם בפיסטוק, שקדים ואגוזים

לדברי אודי גפני, אגרונום ראשי של "חקלאי גרנות": ידוע כי היתרונות הבריאותיים של
האבוקדו רבים מאוד. הוא מכיל שומנים בריאים ולא פחות מ- 20  סוגים
של ויטמינים ומינרלים. הוא נודע כבריא ללב ושומר על כולסטרול מאוזן, מספק
הגנה נוגדת חמצון הממזערת את נזקי הגיל וויטמין ה-K שבו עוזר לספיגת הסידן בעצמות"

לחוצים? דואגים? ייתכן וזה הזמן לאכול אבוקדו. כך עולה ממצאי
מחקר שערכו מדעני מכון ויצמן אשר גילו תוסף מזון טבעי, הקרוי בטא-סיטוסטרול,
העשוי להפחית חרדה. התוסף הוריד את מפלס החרדה בעכברים, כאשר ניתן לבדו,
והוא אף פעל בסינרגיה עם פרוזק, שהיא תרופה נפוצה לטיפול בדיכאון וחרדה.
הממצאים המסקרנים התפרסמו בכתב-העת המדעי  Cell Reports Medicine , והם
ישוּחזרו גם בניסויים קליניים וייתכן שבטא-סיטוסטרול המצוי בין היתר באבוקדו,
ישמש לטיפול בחרדה בבני-אדם.

על פי מומחים, חרדה אינה בהכרח דבר רע. מבחינה אבולוציונית, החרדה
אפילו חיונית להישרדותנו, זאת משום שהיא מובילה לתגובה הולמת לסכנות השונות.
מסיבה זו בדיוק, קשה כל כך לפתח תרופות נוגדות חרדה. המעגלים העצביים
האחראים על חרדה קשורים קשר הדוק למעגלים המקודדים של זיכרון, מודעות
לעצמנו ולסביבה, ותפקודים חיוניים נוספים הנדרשים להתמודדות עם איומים.
לפיכך, חוקרים בכל העולם מנסים לפתח תרופות שיפחיתו חרדה באופן בררני מבלי
לגרום לתופעות לוואי בלתי-רצויות.


במחקר זיהה ד"ר ניקולאס פאניוטיס יחד עם עמיתיו, חמש מולקולות אפשריות
המחקים חתימה גנטית שנמצאה אצל עכברים "רגועים ושלווים" (על פי מחקר קודם
שערכו), ובחן את השפעתן על התנהגות עכברים.

המולקולה שהתגלתה כבעלת
השפעה מרגיעה על התנהגות העכברים הייתה בטא-סיטוסטרול, הנמכרת בחנויות
טבע כתוסף מזון המיועד בעיקר להורדת כולסטרול. בסדרת ניסויים, עכברים שקיבלו
בטא-סיטוסטרול, הפגינו הרבה פחות חרדה מאשר עכברים בקבוצת הביקורת. יתר
על כן, העכברים שקיבלו את הבטא-סיטוסטרול לא הפגינו תופעות לוואי המצופות
מתרופות נגד חרדה, כגון הפרעות בתנועתיות או הימנעות מגירויים חדשים.


"בטא-סיטוסטרול מופיע באופן טבעי בצמחי מאכל רבים, והוא נחשב לחומר בטוח,
שכן הוא משווק כבר שנים כתוסף תזונה. החומר נמצא בריכוז גבוה במיוחד באבוקדו,
אך גם בפיסטוק, שקדים ואגוזים אחרים, בשמן קנולה, בדגנים שונים ובצמחים
נוספים. עם זאת, אכילת אבוקדו כשלעצמה לא תספיק ככל הנראה להרגיע נפש
חרדה. כדי להגיע למינון נוגד חרדה, יש לאכול אבוקדו יום ולילה. במקרה כזה, סביר
יותר שנפתח בעיות עיכול לפני שנפחית את רמת החרדה", אומר ד"ר פאניוטיס.
לדברי אודי גפני, אגרונום ראשי של "חקלאי גרנות", מגדלת האבוקדו הגדולה
בישראל: "לאבוקדו יתרונות בריאותיים רבים. הוא בריא ללב ושומר על כולסטרול
מאוזן, הוא מספק לעיניים שלנו הגנה נוגדת חמצון הממזערת את נזקי
הגיל, ויטמין ה-K שבו עוזר לספיגת הסידן בעצמות. הוא מסייע לבריאות מערכת
העיכול, תורם בתהליכי ירידה במשקל והאשלגן שבו חיוני כנגד התכווצות השרירים".

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
דוסיז ברשתות החברתיות

אולי יעניין אותך גם...

VER 0.6

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ריאיון השבוע
001-microphone
מבצעים
מבצעים
אופנה
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים
קהילה
קטגוריה קהילה
רכב
רכב