לחובבי הפסטות, בטח תשמחו לשמוע שגם בארוחת החג ניתן להכין מנת פסטה חגיגית המשלבת
את סמלי החג: הרימון, התפוח והדבש! …. השף הראשי של מותג הפסטה ברילה הכין מתכון
מיוחד לראש השנה וחגי תשרי: סלט פסטה עם רימונים, תפוחים ודבש. קל להכנה, טעים, מעשיר
ומקשט כל שולחן חג.
מצרכים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה "פרפלה" ברילה
1 שקית עלי בייבי תרד
1 תפוח עץ מסוג גרני סמית (ירוק וחמצמץ)
1 בצל אדום
חופן עלי נענע
1 כוס גרגרי רימון
100 גרם שבבי שקדים קלויים (על מחבת יבשה)
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ יין לבן או חומץ תפוחים
1 כף דבש
1 כף שומשום קלוי
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומצננים. מומלץ להוסיף מעט
שמן זית לפסטה החמה, למניעת הידבקות. - חותכים את התפוח לרבעים, מנקים את הזרעים וחותכים לפרוסות דקות. חותכים את
הבצל האדום לחצי ופורסים לטבעות דקות. - מכינים את הרוטב: מכניסים יחד את כל הרכיבים למיכל סגור או צנצנת ומנערים עד לאיחוד
החומרים. - מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים פסטה, תרד, נענע, תפוחי עץ ובצל. יוצקים
את הרוטב ומערבבים היטב. - לפני ההגשה מפזרים למעלה את גרגרי הרימון והשקדים הקלויים – ומגישים.
המתכון באדיבות המותג ברילה – שנה טובה ומתוקה!