1

לייקים

לימי החורף הקרים מתכון להכנת מרק אולטימטיבי

מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם

שתפו:

לימי החורף הקרים מתכון להכנת מרק אולטימטיבי

מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם

שתפו:

לא צריך להתאמץ בשביל להכין בבית מרק עשיר, חמים ומנחם. השף הראשי של רשת קפה גרג אלעד
אמסלם מעניק מתכון של מרק שעועית עשיר, מלא בטעמים ומנחם, שהוא מרק מתפריט חורף 2023 של
רשת גרג, שניתן להכין גם בבית. סניפי גרג כשרים למהדרין.


מתכון להכנת מרק שעועית לבנה
1 ק"ג שעועית לבנה – ( את השעועית יש להשרות לילה לפני במים או להוסיף אבקת אפייה בבישול )
שמן קנולה\סויה – 100 גרם
בצל לבן קוביות – 250 גרם
שום פרוס – 50 גרם
סלרי גבעול קצוץ – 100 גרם
גזר קוביות – 250 גרם
גמבה אדומה קוביות – 100 גרם
תפוא קוביות – 250 גרם
כרוב לבן פרוס- 250 גרם
נפוליטנה – 500 גרם
פרסייד – כף
מים – 4ליטר
מלח – 30 גרם
סילן – 30 גרם
פטרוזיליה – 50 גרם (חופן)
בצל ירוק – 50 גרם (חופן)


אופן ההכנה:
את השעועית הלבנה מבשלים בהרבה מים עד ריכוך מוחלט! מסננים מהמים ומתחילים את המרק בסיר
חדש. מטגנים את הבצל והשום, פרסייד, מוסיפים את הסלרי, גזר, גמבה, מטגנים כמה דקות. מוסיפים את
הנפוליטנה ומשחימים אותה מעט על אש גבוהה, מוסיפים את המים, מרתיחים, מוסיפים את השועית,
תפו"א, כרוב, מרתיחים שוב, מורידים את האש ומבשלים כשעה (עד ריכוך הגזר). מורידים עם מצקת שמן,
קצף מעל המרק, מוסיפים את המלח, סילאן, פטרו, בצל ירוק, מערבבים, טועמים, מתקנים טעם במקרה
הצורך. מחלקים שווה בין הקופסאות את הנוזל יחסית לשעועית. מומלץ להגיש עם בצל ירוק .
חורף חם וטעים !

אולי יעניין אותך גם...

תגובות אחרונות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא רצית לפספס את זה!

דוסיז
לוגו דוסיז צרכנות
העסקים שנפתחו השבוע
ריאיון השבוע
מבצעים
אופנה
בילוי
נופש-ותיירות
בריאות
בריאות
בתוך הבית
בתוך-הבית
גברים
גברים
גדג'טים וחדשנות
גדגטים
חגים
חגי-ישראל
טיפוח
טיפוח
יודאיקה
יודאיקה
יין ואלכוהול
יין
ילדים
ילדים
לימודים
לימודים
לכבוד שבת
לכבוד שבת
מוצרי תינוקות
מוצרי-תינוקות
מוסיקה
מוזיקה
מזון
מסעדות
מסעדות
מזון
משפחה
משפחה
נדל''ן
נדלן
ספרים
ספרים
פיננסים
פיננסים